Gorenjska
74 ogledov

Poletje v Kranju se končuje v stilu

Kranfest Zavod za turizem in kulturo Kranj
Zaključek Prešernega poletja bo 4. in 5. septembra na mestne ulice Kranja ponesel fuzijo kulinarike, glasbe in zabave. Med drugim bodo za to poskrbeli Elvis Jackson, Adi Smolar, Klemen Slakonja in Andrej Šifrer, ki bodo nastopili na letošnjem Kranfestu malo drugače. Vsi dogodki bodo izvedeni na način, skladen s priporočili NIJZ.

Kranj sodi med redka slovenska mesta, kjer prireditve v času nove realnosti niso usahnile. Prednost so uprizoritveni prostori, ki omogočajo izvedbo prireditev v skladu z zdravstvenimi priporočili NIJZ. “Zato smo ponosni, da smo vam lahko skozi celo poletje na dnevni ravni ponujali kvaliteten program, s katerim smo spodbujali slovensko kulturo,” je povedal Srečko Štagar iz Zavoda za turizem in kulturo Kranj.

Kranfest malo drugače

Prešerno poletje, ki je v Kranju poskrbel za dobro vzdušje skozi vse poletje, se bo zaključilo 4. in 5. septembra s Kranfestom malo drugače. “V petek bodo nastopili Elvis Jackson akustično na Letnem gledališču Khislstein in Adi Smolar pred Prešernovim gledališčem. Pred vodnjakom na Glavnem trgu bodo sejemske stojnice, ponudba hrane in pijače, kot vsak petek v okviru projekta Kr' petek je!. V soboto bosta na sporedu koncerta Klemena Slakonje na Letnem gledališču Khislstein ter Andreja Šifrerja pred Prešernovim gledališčem. Na Glavnem trgu bo ponudba domačih pivovarjev in Kranjske klobase. Trgovcem mestnega jedra bo omogočena tudi dodatna predstavitev na stojnicah, kar bo naredilo ulice še bolj živahne,” o zaključku poletja v Kranju pravi Štagar.

Prireditve v Kranju je obiskalo veliko ljudi

Z letošnjim poletnim utripom v Kranju so zadovoljni tudi na Mestni občini Kranj. “Na gradu Khislstein, ki je gostil prireditve vse dni v tednu razen nedelje, smo izpeljali 29 dogodkov, obiskalo jih je okrog 4000 obiskovalcev. V avgustu pa smo uspešno začeli z novim dogodkom »KR petek je«, ki ob petkih po službi privabi v center lepo število obiskovalcev. K prešernemu poletju so s svojim programom prispevali tudi ostali organizatorji dogodkov in ponudniki v mestu, uspešno izpeljan je bil Jazz Kamp Kranj ter nekaj športnih prireditev. Odziv je bil dober, obiskovalci so k nam prihajali iz vse Slovenije, saj dogodkov po Sloveniji ni bilo ravno v izobilju,” ne skriva zadovoljstva kranjski župan Matjaž Rakovec.

V Kranju do sedaj unovčenih 572 turističnih bonov

Novi koronavirus je močno zarezal v turizem in turistični obisk. V prejšnjih letih so tuji gostje, ki so v Kranju tudi prenočevali, predstavljali 93 odstotkov vseh gostov, od marca naprej pa je bil izgubljen skoraj ves tuj trg. “Nekateri ponudniki so ponovno odprli svoja vrata konec julija, nekateri so se odločili, da bodo letošnjo sezono v celoti izpustili. Na obisk destinacije močno vpliva tudi to, da je Hotel Brdo zaprt vse od začetka lanskega leta. Spodbudno obiskana pa so vodenja, ki jih organizirajo pri Zavodu za turizem in kulturo. V juliju in avgustu je bilo 30 vodenj v slovenskem jeziku in 22 v tujem,” izpostavlja Rakovec. Konec avgusta je bilo sicer v občini Kranj unovčenih tudi 572 turističnih bonov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice