Gorenjska
1107 ogledov

Triglav vse uspešneje proti finišu

NK Triglav NK Triglav Kranj Žan Vipotnik je kar trikrat zatresel nasprotnikovo mrežo.
V 26. krogu 2. SNL so nogometaši kranjskega Triglava ponovno slavili. S 4 : 0 so bili boljši od Krškega, zmaga jim zagotavlja najmanj 2. mesto v ligi.

Med strelci je izstopal Žan Vipotnik, ki je kar trikrat zatresel nasprotnikovo mrežo, en zadetek je prispeval Matej Potokar. Vipotnik se tako tudi vzpenja po drugoligaški lestvici strelcev, trenutno zaseda 8. mesto. »Dobra tekma. Skozi celotno srečanje smo nadzorovali tekmo. V prvem polčasu smo dvakrat zadeli in posledično smo bili veliko manj obremenjeni. V drugem smo podvojili vodstvo in domov gremo s pomembnimi tremi točkami,« je povedal.

Druga zmaga ta teden

Ta teden si je Triglav na drugoligaški lestvici zagotovil kar 6 točk; zmaga proti Krškemu je namreč sledila sredini zmagi proti Primorju v Ajdovščini (1 : 0), ko je bila tekma 24. kroga z začetka meseca zaradi vremenskih razmer prekinjena in prestavljena na 20. april.

Z uspešnim obračunom proti Krškemu pa si je Triglav že zagotovil najmanj drugo mesto v ligi – vodeča Gorica ima trenutno 65 točk, Triglav 59, tretjeuvrščena Nafta kar 15 točk manj.

Sledi finiš

S trenutnim stanjem je več kot zadovoljen tudi trener Boštjan Miklič. »Fantom lahko le čestitam za prikazano. Zdaj sledi nekaj prostih dni in nato finiš prvenstva,« je dejal po tekmi.

V naslednjih tednih sledijo še štiri drugoligaške tekme – Triglav bo odigral  proti Vinatestu Bilje, Brežicam, Fužinarju in Iliriji 1911. Z Biljam se bo Triglav pomeril v gosteh, 4. maja popoldne.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice