Gorenjska
4694 ogledov

V drugo gre rado: zdaj zares obnova kranjske obvoznice

most čez Savski otok, Kranj, poškodovana cesta Fb Info Pot Na popolnoma prenovljeni državni cesti čez Savski otok so po treh letih take poškodbe. Dela čez most so končali marca 2019, da nekaj ni bilo v redu, pa opozarjajo Kranjčani pristojne na Direkciji za infrastrukturo od začetka leta 2022.
Predvidoma jutri, v soboto, 1. oktobra, bodo začeli obnavljati kranjsko zahodno obvoznico.

Zaradi sanacije vozišča na kranjski zahodni obvoznici bo od 1. do 8. oktobra promet na mostu pri Savskem otoku  (Kidričeva-Iskra/Stara cesta) potekal izmenično enosmerno. Med prometnimi konicami bodo možne zgostitve in zastoji, navaja Prometno-informacijski center za državne ceste.

Naj spomnimo, da so tedaj 11-dnevno popravilo cestišča v dolžini 700 metrov napovedovali že 5. septembra (od 5. septembra do vključno 15. septembra). Pred osmimi dnevi, 22. septembra, pa smo Direkcije RS za infrastrukturo prejeli odgovor, da bo sanacija odseka državne ceste oziroma voziščne konstrukcije na celotnem mostu čez Savo, ki je še v garanciji in bo izvedena na stroške izvajalca, predvidoma trajala dva tedna. Na vprašanje, kdaj se bo začela, so navedli le, da po pridobitvi dovoljenja za zaporo državne ceste, niso pa navedli datuma.

Dela na gorenjski avtocesti

Sredi prihodnjega tedna se začnejo pripravljalna dela za preplastitev odseka gorenjske avtoceste med Lescami in Brezjem. Predvidoma prihodnji konec tedna bodo polovico avtoceste zaprli za promet (smerno vozišče proti Ljubljani). Ves promet bo preusmerjen na sosednje smerno vozišče (proti Karavankam), kjer bo urejen dvosmerno, po dveh voznih pasovih v smeri Karavank ter enem pasu v smeri Ljubljane. V času del bodo zaporedno zapirali priključke Lesce, Radovljica in Brezje, ves čas pa bo zaprt izvoz Brezje iz smeri Karavank. Zapora bo trajala dva meseca, s čimer bo zaključena prva faza del. Druga faza bo sledila v prihodnjem letu.
V torek in sredo, 4. in 5. oktobra, bo med 8. in 22. uro, promet skozi predor Karavanke v času del potekal v intervalih s čakanjem pred predorom 30 minut. Maksimalna širina transporta bo 3.75 metra, navajajo na Promet.si

Savski otok, Kranj KRANJ Gorenjska Most še v garanciji, čakajo na rezultate poročila preiskav Savski otok, Kranj DELNA ZAPORA Gorenjska Savski otok: cesto bodo popravljali 11 dni most čez Savski otok, Kranj KRANJ Gorenjska Sanacija bo, a se ne ve, kdaj
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.