Gorenjska
3384 ogledov

V Kranju v nesreči umrla kolesarka

Novice: Policijski trak in trikotnik ob prometni nesreči Mojca Marot
Na Likozarjevi ulici v Kranju se je danes ob 8.30 zgodila huda prometna nesreča, v kateri je življenje izgubila kolesarka. Gre za četrto smrtno žrtev v prometnih nesrečah letos na Gorenjskem.

S Policijske uprave Kranj so sporočili, da je voznik, povzročitelj nesreče, med vožnjo po mestni ulici dohitel avtomobil pred seboj in vanj trčil, zatem pa po odboju na drugi strani ceste zadel še kolesarko, ki je zaradi poškodb na kraju umrla.
Voznik se je ustavil šele po trčenju v stanovanjsko hišo. Preizkus alkoholiziranosti pri povzročitelju je bil negativen, odrejen je bil še strokovni pregled.

Okoliščine kažejo na neprilagojeno hitrost in nesrečo z znaki kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa.
Za žrtev nesreče, gre za odraslo žensko, je bila odrejena obdukcija, avtomobil pa zasežen zaradi nadaljnjega postopka. Cesta je bila štiri ure zaprta.

Na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje pa so objavili, da sta se v nesreči poškodovala tudi dva človeka v osebnem vozilu. S tehničnim posegom so ju iz avta rešili poklicni gasilci GARS Kranj. Reševalci Nujne medicinske pomoči Kranj so enega prepeljali v UKC Ljubljana, drugega pa v Zdravstveni dom Kranj. Kolesarki pa niso mogli več pomagati.

V mesecu in pol že štiri smrti

Letos so gorenjski policisti v prometu obravnavali štiri smrti udeležencev.

V Gorenji vasi je 4. aprila umrl voznik, ki je zapeljal s ceste. Obstaja možnost, da je bila smrt posledica zdravstvenega stanja. Postopek je še odprt.

V drugi nesreči 5. maja je voznik v Škofji Loki trčil v parkirano tovorno prikolico in na kraju umrl. Tudi v tem primeru je bila odrejena obdukcija.

Tretja nesreča se je pred kratkim, 15. maja, zgodila na glavni cesti Tržič–Podtabor, kjer je voznik umrl po padcu iz vozila in prevračanju. Med vožnjo ni bil pripet.

Policija je ob današnji smrtni nesreči vnovič pozvala k varni in previdni udeležbi v prometu.

Komentarjev 1
Sorodne novice