Kranj
3159 ogledov

Kranj: preklic prekuhavanja vode, odvoz odpadkov

Plaz, Mestna občina Kranj
1/2
fb Mestna občina Kranj Na srečo se je plazenje zemljine na območju Besnice, Pševega, Golnika in Javornika ustavilo.
Po ujmi so se razmere tudi na območju Mestne občine Kranj na srečo umirile. Iz Občine so danes posredovali več uporabnih informacij za svoje prebivalce in prebivalke.

Komunala Kranj in Mestna občina Kranj omogočata prednostno obravnavo vseh naročil za brezplačen odvoz kosovnih odpadkov po ujmi. Kontakt za naročilo 04 28 11 303 (med 7. in 14. uro) ali info@komunala-kranj.si.

Kot smo že poročali, je zaradi varnosti do nadaljnega oziroma do preklica zaprt most pri nekdanji stavbi podjetja Planika.

Jutri, 8. avgusta, lahko tisti prebivalci Kranja, ki bivajo na obvodnih, nižjeležečih delih Kranja, brezplačno parkirajo le še na parkirišču Sejmišče, medtem ko so brezplačno parkiranje na Hujah in pri Čebelici preklicali.

Prav tako je Komunala Kranj danes preklicala obvezno prekuhavanje pitne vode. Ta ukrep je bil ponekod potreben zaradi posledic ujme.

Plaz, Mestna občina Kranj | Avtor: fb Mestna občina Kranj Razdejanje v ujmi 4. avgusta 2023. fb Mestna občina Kranj

Z Mestne občine Kranj so danes v sporočilu za javnost navedli, da so številni občani in občanke izrazili pripravljenost pomagati prizadetim v poplavah. "Pomembno je, da je zbiranje pomoči usklajeno, saj bomo le tako najbolj organizirani in učinkoviti," so zapisali.

Tisti, ki bi lahko pomagali pri nastanitvah ljudi ter z mehanizacijo ali delovno silo, lahko pošljejo svojo ponudbo na email Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje poplave23@urszr.si.

V nabor prostovoljcev za pomoč pri odpravljanju posledic poplav se lahko zainteresirani prijavijo pri Slovenski filantropiji na tej povezavi. Glede na potrebe Uprave RS za zaščito in reševanje ter posameznikov jih bodo povabili k sodelovanju.

Lahko pa občani pomagajo tudi z denarnim prispevkom. Seznam dobrodelnih organizacij je na tej povezavi.

dezurni@styria-media.si

Žabnica poplavljanje POPLAVE Kranj Mestna občina Kranj: Več kot 230 intervencij Tržič, poplave, EVAKUACIJE ZAKLJUČENE Gorenjska Na Gorenjskem vsi štabi v pripravljenosti Občina Medvode, poplava, vas Goričane Slovenija Kranju po uničujočih poplavah grozi ekološka katastrofa neslutenih razsežnosti

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.