Kranj
1699 ogledov

V Kranju spet iščejo nove voznike prostovoljce

Prostofer v Kranju arhiv Mestna občina Kranj
Projekt Prostofer je v Mestni občini Kranj dobro zaživel, zato nujno potrebujejo nove voznike prostovoljce.

Septembra 2021 je v Mestni občini Kranj (MOK) v okviru projekta Prostofer začela  uradno delovati brezplačna telefonska številka 080 10 10. Trajnostni vseslovenski prostovoljski projekt za mobilnost starejših in invalidov je namenjen občanom in občankam nad 65 let, mlajšim upokojencem in invalidom, ki ne vozijo sami, imajo slabše povezave z javnim prevozom, so prejemniki socialne pomoči, imajo nizke pokojnine in nimajo sorodnikov, ki bi jim nudili prevoz. Prostofer jim tako zagotavlja brezplačen prevoz s pomočjo voznikov prostovoljcev. Upravičenim uporabnikom je tako na voljo brezplačen prevoz do zdravstvenega doma, lekarne ali dnevnega centra za starejše, in sicer v e-avtomobilu, ki ga zagotavlja občina.

Povpraševanje po brezplačnih prevozih za starejše in invalide, ki jih MOK omogoča preko projekta Prostofer, je zelo veliko. Letos so vozniki prostovoljci opravili kar 600 prevozov z dvema e-voziloma. V ekipo tako zdaj vabijo dodatne moči.

Prostovoljni voznik je lahko vsak, ki ima veljavno vozniško dovoljenje in je v svojem prostem času pripravljen pomagati tistim, ki prevoze potrebujejo. Prostoferji svojim sopotnikom nesebično pomagajo tudi, ko ti izstopijo iz avta, pri zdravniku jih pospremijo do čakalnice in počakajo nanje med pregledom, pomagajo jim nesti vrečke iz trgovine in jim priskočijo na pomoč pri hoji po stopnicah ter podobno. Zainteresirani prostovoljni voznice in vozniki lahko pokličejo na telefonsko številko 04 23 73 161.

PROSTOFER Gorenjska Tudi v Kranju je zaživel Prostofer
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice