Magazin
36 ogledov

400 evrov za en teden

Turške plaže so že maja pripravljene na kopalce. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Na pomladne počitnice v Turčijo? Temperature se že gibljejo okoli 26 stopinj Celzija, julija pa se povzpnejo tudi do 40 stopinj.

Ponudba. Letalsko vozovnico do priljubljenih letovišč Turčije lahko najugodneje kupite z odhodom z različnih tujih letališč (München, Frankfurt, Gradec ...); dobite jo že za 200 evrov. Če se odločite letovati z agencijo, pa vas bo en teden ponudbe vse v enem z letalskim prevozom stal od 400 do tisoč evrov – odvisno od izbire hotela. Pri ponudbi vse v enem bodite previdni, saj ta velja le za hrano, ki jo ponuja hotel, ne pa tudi za izlete, ki jih je večinoma treba doplačati.

Vizum za 15 evrov
Pred potjo na Turkizno obalo Turčije mora biti vaš potni list veljaven vsaj še šest mesecev. Ob prihodu na turško letališče morate kupiti vizum, ki stane približno 15 evrov. Turčija ima ogromno zgodovinskih in sodobnih znamenitosti. Med njih spadata znana mesečeva pokrajina Kapadokija in bombažni grad Pamukkale, ki sta zaščitena pod Unescom.

Lačni ne boste
V Turčiji nikakor ne boste lačni, saj ponujajo bogate in raznolike mesne ter zelenjavne jedi. Ena izmed najbolj znanih mesnih jedi je kebab, poslastica za ljubitelje zelenjave pa je dolma (zelenjava, polnjena z rižem). Cene obrokov v Turčiji so od štiri evre. Turki so znani po odprtosti in razmeroma dobrem znanju angleščine, zato se ne čudite, če boste večkrat slišali najbolj priljubljeni pozdravni stavek: "Hello, my friend!" (Pozdravljen, prijatelj moj!)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.