Magazin
34 ogledov

44 kosov za 14 dni

pakiranje, kovček Shutterstock
Še ena raziskava, a tokrat takšna, ki bo pozabavala moške. Ženske na počitnice vedno vzamejo preveč prtljage. In to veliko preveč. Za vsak slučaj, če bi snežilo? Ali če bo treba vsak dan na drago večerjo?

Raziskava, ki bo potrdila najhujše moške sume o "ženskem pakiranju", je bila narejena v Veliki Britaniji. Izkazalo se je, da "povprečna Britanka na štirinajstdnevne počitnice vzame 44 kosov oblačil, nosila pa jih bo le dobro polovico". Kaj spakira? V kovček med drugim roma 18 zgornjih delov – topov, 12 kratkih hlač oziroma kril in šest bikinijev. A svoj trenutek slave bo na počitnicah dočakalo le 12 topov, šest kratkih hlač oziroma kril in trije bikiniji. Precej prostora v prtljagi je namenjenega tudi obuvalom, saj jih Britanke v povprečju na počitnice vzamejo osem parov, kar četrtina pa spakira deset parov, pa čeprav jih potem nosi le šest parov. Še nekaj osupljivih statistik. Vrednost oblačil, ki jih Britanke vzamejo na dopust, je skoraj 1.300 evrov. Pakiranje traja štiri ure.

Bolj stresno kot služba

A ženske pakiranje pravzaprav sovražijo – skoraj četrtina je povedala, da je pakiranje stres, petina pa, da je to celo bolj stresno kot služba. Psihologinja z Univerze Lancaster je izsledke raziskave komentirala (in se postavila v bran ženskam) z besedami: "Ženske načrtujejo vnaprej in spakirajo vrsto stvari za vse situacije. Jesti zunaj? Ženske se bodo vprašale, kakšne vrste – se bo treba obleči elegantno, preprosto ali nekje vmes? Večina žensk zato spakira dovolj oblačil za vse te možnosti. In ni presenečenje, da vzamejo s seboj veliko čevljev, saj se čevlji seveda morajo ujemati z različnimi kombinacijami." Predstavnik zavarovalnice, ki je naročila raziskavo, pa dodaja, da so počitnice velikokrat izgovor za zapravljanje, saj "potrebujete nove kose za na pot". Se prepoznate ali v petih minutah zmečete stvari v kovček? Če ste ženska, ste izjema.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.