Magazin > Bizarno
10 ogledov

Pica za umor

Zaporniško življenje bo veliko lažje z dobro hrano. Žurnal24 main
Tremayne Durham je sklenil dogovor svojega življenja. V zameno za pico se je odpovedal življenju na prostosti.

Durham se je odločil, da bo prodajal sladoled, zato je pri podjetju v Oregonu naročil 18.000 dolarjev vreden tovornjak. A si je kaj kmalu premislil in zahteval vračilo denarja, čemur pa je podjetje nasprotovalo. Ker zavrnitve ni nameraval sprejeti, se je Durham odpravil v Orgen, da bi poiskal lastnika podjetja. Med iskanjem je naletel na 39-letnega nekdanjega uslužbenca podjetja in ga ubil.

Policija je Durhama aretirala, a 33-letnik umora ni želel priznati. Odločil se je, da se bo pogodil. Umor je priznal samo pod pogojem, da mu ne bi bilo treba jesti zaporniške hrane, saj ima veliko raje pico, ocvrt krompirček in piščanca. Sodnik Eric Bergstrom je njegovi želji ugodil, ker je želel prihraniti stroške dolgotrajnega sojenja in morebitnih pritožbenih postopkov.

Durham se je izgonil zaporniški hrani, ni pa se mu uspelo izogniti dosmrtni zaporni kazni. Za nagrado je dobil ocvrtega piščanca, pire krompir, zeljno solato in sladoled. Po 30 letih bo Newyorčan lahko zaprosil za pogojni izpust.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.