Magazin > Bizarno
39 ogledov

S seks hormoni želeli feminizirati Hitlerja

Adolf Hitler. Žurnal24 main
Nekateri so želeli ukrotiti Führerja z bombami, spet drugi pa z ženskimi spolnimi hormoni.

Britanski vohuni naj bi med 2. svetovno vojno načrtovali v hrano Adolfa Hitlerja primešati ženske spolne hormone, da bi na ta način obrzdali njegove agresivne impulze, razkriva nova knjiga profesorja Briana Forda z univerze Cardiff z naslovom Secret Weapons: Technology, Science and the Race to Win World War II. Ford v knjigi trdi, da so vohuni izbrali estrogen, ker nima okusa ter naj bi imel počasen in komaj opazen učinek, zaradi česar ga "okuševalci hrane“ nemškega diktatorja ne bi zaznali. Vohuni, ki so delali za Britance, so bili namreč dovolj blizu Führerju, da so imeli dostop do njegove hrane, piše Ford, ki je odkril zaroto. “Načrt zaveznikov je bil pretihotapiti estrogen v Hitlerjevo hrano, da bi postal bolj "ženski" in manj nasilen."

To pa je bil le eden izmed številnih nenavadnih poskusov, s katerim so želeli doseči čimprejšnji konec vojne. Med drugim so načrtovali odvreči lepilo oziroma strupene kače na nacistične čete ali skriti bombe v pločevinke s sadjem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.