Magazin > Bizarno
6855 ogledov

V smeti skoraj zabrisala diamant za 2 milijona, misleč, da je bižuterija

Diamant Reuters
Sosed jo je prepričal v zadnjem hipu ...

Upokojenka iz Velike Britanije, ki je želela ostati anonimna,  je ugotovila, da je kos nakita, ki ga je želela vreči v smeti, pravzaprav drag diamant, piše BBC. Diamant je pred mnogimi leti kupila na bolšjem trgu in ga hotela vreči v smeti, misleč, da gre za brezvezen kos nakita.

Sosed jo je nato prepričal, naj ga gre vseeno ocenit. Mark Lane iz starinarnice Featonby v North Shieldsu je za BBC povedal: "Bil je v škatli z njenim poročnim prstanom in nizom ničvrednega nakita. Na moji mizi je stal dva ali tri dni, dokler nisem uporabil stroja za testiranje diamantov. Nato smo ga poslali še svojim partnerjem v London, preden so ga ocenili strokovnjaki v Antwerpnu v Belgiji, ki so potrdili, da ima diamant kar 34 karatov."

Lane pravi, da je to največji diamant, ki ga je videl v zadnjih petih letih svojega poslovanja. Gospa mu je povedala, da rada hodi na bolšje trge, in da nikoli ni niti pomislila, da gre za pravi diamant, na koncu pa se je izkazalo, da je vreden 2,3 milijona evrov. "Rekla nam je, da ga je skoraj vrgla v smeti, a ji je sosed predlagal, naj ga prinese k nam na oceno. Barva, čistost, velikost ... 34-karatni diamant je popoln," dodaja Lane.

Diamant hranijo na varnem mestu v londonskem Hatton Gardens, 30. novembra pa ga bodo dali na dražbo. 

Komentarjev 1
  • Jean_Dawkins 15:31 29.november 2021.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. V prvem mesecu sem prejel 21758 $ in 29467 $ v zadnjem mesecu google pay doma za 3 ure dela na dan. ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice