Magazin
55 ogledov

Butalski tek v Cerknici

cerknica, pust Arhiv organizatorja
Našemljeni smučajte na Veliki planini ali tecite v Cerknici.

V Butalah, kot napovedujejo cerkniški organizatorji, bodo tako tudi letos ozračje pred tradicionalnim pustnim karnevalom ogrevali s priljubljeno obliko rekreacije, ki je Butalcem precej domača (“če že ne preganjamo zajcev iz detelje ali koruze, lovimo veveric po drevesih, pa graščakovega psa, ki se dela, da je medved”).

Povodni mož iz Butal

Butalčki pod 150 centimetri bodo ob 10.45 tekli na razdalji “točno okoli” 302 metra, odrasli Butalci pa 15 minut pozneje na “točno okoli” 2.012 metrov. Medtem ko bo za najmlajše tek brezplačen, bo vstopnina za odrasle, ki vključuje udeležbo na karnevalu, pet evrov. Prijavite se lahko na dan prireditve med 9.30 in 10.45 pred osnovno šolo v Cerknici. Poleg mask domiselnih obiskovalcev bodo poglede ob številnih godbah, ki bodo ob 12.30 pognale karnevalsko rajanje, pritegnili kruleče in kričeče coprnice, velik žabon Brontoskok, krepki Martin Krpan, hudič, ki bo prignal polhe, ščuka velikanka iz trenutno zamrznjenega jezera, povodni mož Jezerko in coprnica Liza, ki bo prijahala na prašiču.

Vse, kar gre po snegu

Bajtarji z Velike planine pa danes ob 11. uri vabijo na tradicionalen pustni smuk in pastirčkove igre v pastirsko naselje pod kapelo Marije Snežne. Smuka se lahko udeležite na smučeh, saneh ali s “kakšnim drugim rekvizitom”, edini pogoj je, da ste našemljeni. Po tekmi bo komisija najboljšim maskam podelila uporabne nagrade. Tudi krofov in flancatov ne bo zmanjkalo, obljubljajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.