Magazin
24 ogledov

Čefurji uspešni tudi na odru

Devetnajsti kresnik je odšel v roke Gorana Vojnovića. Žurnal24 main
Monodrama Čefurji raus!, ki je nastala na podlagi znanega istoimenskega romana, na odru doživlja velik uspeh.
Goran Vojnović je že z romanom Čefurji raus! doživel velik uspeh. Delo je bilo nagrajeno z nagrado Prešernovega sklada in nominirano za kersnika. Tudi monodrama Čefurji raus! v režiji Mareta Bulca z igralcem Aleksandarjem Rajakovićem - Saletom je izjemno uspešna. Tako bo drevi dvorana Veliki stolp na gradu Fužine doživela že 50. ponovitev.

Džabe za Fužince mlade
''Čefurji raus! - 'džabe' za Fužince mlade,'' so zapisali v Dejmo stisnt teatru. Ustvarjalci in producenti predstave so si namreč zaželeli, da bi si predstavo brezplačno ogledali mladi iz Fužin, tudi tisti iz socialno in ekonomsko ogroženih družin, saj bi bil lahko glavni junak knjige in predstave kdorkoli med njimi. Tako bodo v sodelovanju s partnerji dogodka omogočili brezplačen ogled predstave 150 fužinskim mladostnikom. Poleg ogleda predstave bodo lahko mladi Fužinci prisluhnili tudi pogovoru z Vojnovićem ter ustvarjalcema predstave Bulcem in igralcem Rajakovićem.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.