Magazin
669 ogledov

Drobnjakova kremna juha

Drobnjakova juha Norbert Tutschek
Pogrejte se z gosto in aromatično drobnjakovo juho, ki ji po želji primešate hrustljave kruhove kocke s česnom in oljčnim oljem.

Sestavine:

  • 50 g drobnjaka
  • 1 čebula
  • 6 krompirjev (srednje velikih)
  • 2 jedilni žlici oljčnega olja
  • 500 ml zelenjavne juhe (iz jušne kocke ali sveža)
  • 4 jedilne žlice sladke smetane
  • sol
  • poper

Priprava:

  • Za pripravo drobnjakove kremne juhe olupimo in na kocke narežemo čebulo, prav tako olupimo in na kolobarje narežemo krompir.
  • Na oljčnem olju prepražimo čebulo, da postekleni, in jo zalijemo z juho. Dodamo kolobarje krompirja in pustimo približno 20 minut kuhati, dokler se krompir ne zmehča.
  • Dodamo drobnjak in vse skupaj zmešamo s paličnim mešalnikom.
  • Ko je juha enakomerno spasirana in je lepe zelene barve, ji dodamo sladko smetano in jo po potrebi začinimo s soljo in poprom.
  • Če želimo, da bo juha še bolj kremna, dodamo škrobno moko ali naribamo en krompir.
  • Izjemen recept za turobne zimske dni. Drobnjak se vedno dobi svež, barva juhe pa poskrbi, da smo takoj boljše volje.

Nasvet:

Če želimo še poseben jušni vložek za drobnjakovo kremno juho, poskusimo na primer ribo kot jušni vložek. Ribo po lastni izbiri narežemo na manjše trakove. Po okusu začinimo, povaljamo v nekaj moke in popečemo na oljčnem olju. Pečene trakove položimo v drobnjakovo juho in postrežemo.

več receptov za juhe poiščite tukaj!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.