Magazin > Film & Glasba & TV
43 ogledov

Angelinina premiera minila brez pompa

V deželi krvi in medu
1/3
Kolosej
Včerajšnja ljubljanska premiera Angelininega režiserskega prvenca v Deželi krvi in medu je minila brez medijskega pompa.

Berlin, Sarajevo, Zagreb ... so prestolnice, ki jim je Angelina Jolie namenila svojo pozornost in se prikazala na rdečih preprogah premiernih uprizoritev njenega režiserskega prvenca V deželi krvi in medu. V Ljubljani se zvezdnica ni ustavila, manjkale so tudi zvezde njenega prvenca, temu primerno pa je bilo vzdušje na včerajšnji premieri.

Kljub skromni premieri pa je bilo slovensko občinstvo nad filmom večinoma pozitivno presenečeno: "Film mi je bil zelo všeč, čeprav je na trenutke rahlo duhomoren, vendar se mi zdi, da realno prikazuje dramatičnost stanja med vojno v Bosni. Težko je pogledati resnici v oči, tistim, ki so to doživeli, pa še težje, in verjamem, da nekaterim prikliče neprijetne spomine iz preteklosti. V filmu lahko vidimo, kako verska prepričanja operejo možgane ter dobesedno pokopljejo ljubezen in prijateljstvo. Ne nazadnje je takšno prepričanje presenetljivo hitro pripeljalo do genocida in tako pustilo velik vtis na zgodovino Evrope," je o filmu povedal Jure iz Ljubljane. Svoj pogled na Angelinin prvenec pa nam je razkril tudi snemalec Sašo Adamič: "Film lepo prikazuje grozote vojne in dejstvo, da je puška v vsakem primeru srž vojne ter da brez te gospodarske panoge, industrije orožja, ne bi bilo vojn. V filmu še kako jasno vidimo, da je preventiva najboljša kurativa. Ko enkrat začne pokati, ni več prostora za konverzacijo. Film ni propaganda orožju, vendar pride do izraza predvsem bolečina, ki jo povzroči vojna in v filmu pravzaprav ni srečnega konca, saj v vojni srečnega konca ne more biti."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.