Magazin > Film & Glasba & TV
66 ogledov

Čefurjem in Hočevarju že dve zlati roli

čefurji raus Arsmedia
Domača celovečerca Čefurji raus! in Gremo mi po svoje si je ogledalo že 50.000 gledalcev.

Film Čefurji raus!, ki je pot v slovenskih kinematografih začel 3. oktobra, si je do sedaj ogledalo več kot 50.000 gledalcev, kar je ustvarjalcem prineslo že drugo zlato rolo. Režiser Goran Vojnović se je ob predaji zahvalil ekipi ter gledalcem, ki so s številnim obiskom ustvarjalcem filma dali lep kompliment.

"Slovenska publika je imela letos to srečo, da je dobila tisto, kar si v bistvu filmarji vedno želimo: imela je na izbiro več filmov in je vsak našel nekaj zase. Številke so pokazale, da če imajo gledalci to možnost, gredo z veseljem v kino gledat slovenske filme. In morda lahko upamo, da bo enkrat v prihodnosti še več podobnih situacij," pravi Vojnović.

Film je na festivalu v nemškem Cottbosu prejel tudi nagrado za najboljšo moško vlogo, slednjo je mednarodna žirija podelila igralcu Emirju Hadžihafizbegoviću. Omenjena nagrada pa je po režiserjevih besedah še en dokaz, da so ravno igralske kreacije tiste, zaradi katerih se splača film res ogledati v kinu.

Niso pomembne le številke

Gremo mi po svoje 2 | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Z drugim vikendom predvajanja pa si je drugo zlato rolo prislužila tudi mladinska komedija Gremo mi po svoje 2. 50.000 gledalcev je film dosegel že s sobotnim obiskom, do danes pa si ga je ogledalo že več kot 60.000 gledalcev.  A režiserju Mihi Hočevarju niso pomembne le številke: "Pomemben mi je odziv ljudi. Rad vidim, da se nasmejijo na mestih, kjer sem smeh predvidel in da se lahko poistovetijo s kakšnim karakterjem iz zgodbe. V teh časih nam vsem manjka sprostitve. Upam, da sem komu za dobro uro pomagal pri tem."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.