Magazin > Film & Glasba & TV
60 ogledov

Čolić se vrača z ognjem in smodnikom

Zdravko Čolić
1/2
Nebojša Babić
Srbska pop legenda Zdravko Čolić se vrača z novim albumom. Prvič v karieri je združil moči z avtorji iz Zagreba in Sarajeva.

Štirinajsti zaporedni album Zdravka Čolića s pomenljivim naslovom Vatra i barut (ogenj in smodnik) vsebuje 12 novih skladb, za katere sta večino besedil v sodelovanju s Čolićem napisala Momčilo Bajagić Bajaga in Marina Tucaković.

Čolić je prvič v svoji karieri združil moči tudi z avtorji iz Zagreba in Sarajeva: novi sodelavci na tem albumu so kantavtorji iz Zagreba, Antonija Šola za skladbo ’Šta ti dadoh’ in Bruno Kovačić za skladbo ’Samo pričaj’ ter Maya Sar iz Sarajeva za skladbo ’Zar se nismo shvatili’. Produkcijo in aranžmaje je prevzel preverjen Zdravkov tandem – Voja Aralica in Nikša Bratoš.
 
Slavni pevec je tako kot na svojih preteklih albumih tudi tokrat poprijel za kitaro in pero in napisal devet od 12 pesmi: ’Esma’, ’Vatra i Barut’, ’Sarajevo’, ’Ljubiti’, ’Opušteno skroz’, ’Šok šok’, ’Ne govori mi da me više ne voliš’, ’Slavljenička’ in ’Rio’.

Čolić nas je v preteklosti že razvajal s posebnimi gosti, kot je bilo gostovanje Gorana Bregovića na prejšnjem albumu. Posebnost tega albuma pa je gostovanje Vlatka Stefanovskega, ki je s svojo kitarsko čarovnijo okrasil naslovno ’Vatra i Barut’ ter skladbo nadarjene Sarove za skladbo ’Zar se nismo shvatili’.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.