Magazin > Film & Glasba & TV
985 ogledov

Daniel Wu: Borilne veščine ne razlikujejo spola

Daniel Wu AMC
Govorili smo z zvezdnikom, ki ga nekateri poznajo iz filmov kot sta Geovihar in najnovejši Tomb Raider.

Daniel Wu je 43-letni hollywoodski igralec, ki je leta 2015 sprejel glavno vlogo v seriji Into the Badlands, ki jo snema produkcijska hiša AMC. Izjemna serija, ki govori o povsem novem postapokaliptičnem svetu, kjer ni orožja in se ljudje med seboj borijo le s pomočjo borilnih veščin je povsem nov koncept prikazovanja nasilnih scen.

Je serija, ki navduši vsakogar, tudi tiste, ki se nad borilnimi veščinami sicer ne navdušujejo. Je serija, v kateri vzljubiš elegantno pripravljene koreografije pretepov in genialno razvite like, ki so dodelani do potankosti.

Daniel v seriji igra glavni lik po imenu Sunny, ki je sicer odrastel z vzgojo, da bi postal profesionalni morilec enemu od sedmih baronov, ki so na začetku serije vladali v Badlandsih. Sčasoma se zgodba razvije, Sunny ugotovi, da ne želi le brezglavo ubijati ljudi po naročilu, spoznamo njegovo ljubezensko zgodbo, v drugi sezoni pa celo postane oče. Druga sezona se tragično konča s smrtjo njegove ljubljene Veil in s tem se zanj začne novo poglavje. V tretji sezoni torej poleg novih likov in zapletov spoznamo tudi nežnejšo plat enega najhujših morilcev v Badlandsih. Oče samohranilec se bojuje za življenje svojega sina, hkrati pa ga preganja njegova temna preteklost.

Daniela smo spoznali v Dublinu med snemanjem tretje sezone. Po napornem treningu se je ob kosilu v kartonasti embalaži sproščeno pogovoril z novinarji iz različnih držav. Kako je pričati snemanju tako velike serije in kakšni so bili glavni igralci do novinarjev, si boste v kratkem lahko prebrali v reportaži iz Dublina, kjer snemajo serijo Into The Badlands.

Kaj je novega v tej sezoni?

Zgodba se je bolj razvila, veliko je novih likov, še več novih lokacij. Mislim, da smo se v novi sezoni lahko veliko bolj 'razširili' kot v prejšnjih.

Spoznali bomo tudi nove kraje?

Ja, serija se še vedno osredotoča na področje Badlands, videli pa bomo tudi, kakšen je svet izven tega območja. S tem pa bomo spoznali tudi čisto novo kulturo ljudi: povsem novo, mistično skupino ljudi.

Kakšno je potovanje Sunnyja v tej sezoni?

Predvsem to, da se sooča z dejstvom, da je oče samohranilec in da mora potovati z otrokom po zelo nasilnem svetu. Zanimivo je spremljati to dvojnost v njemu – kako zelo je lahko nasilen, ko se bojuje in kako zelo je lahko nežen, ko skrbi za svojega sina. Tega prej nismo videli, saj se je vedno le boril in ubijal, kar je bila tudi njegova edina pot v življenju.

Daniel Wu | Avtor: AMC AMC
Kako se spopadate s fitičnimi izzivi, tako vi kot tudi vaši soigralci?

Smo kot profesionalni športniki. Pravilno se moraš prehranjevati, skrbeti moraš zase in poskrbeti, da se ne poškoduješ. Imamo trenerja, ki je tudi sicer moj osebni trener doma v Los Angelesu. Letos smo dodali tudi malo joge, ker se z njeno pomočjo osredotočimo na naše telo, na naše misli. S pomočjo joge poskrbimo, da se ne poškodujemo. V prvi sezoni tega nismo imeli, kar se je poznalo, saj je bilo med nami precej poškodb.

Ali kakorkoli komunicirate z oboževalci serije?

Skušamo čim več objavljati na Twitterju. Sam nikoli nisem snemal televizijske serije, sem bil vedno samo v filmih, zato je to zame povsem novo. To, da imaš oboževalca, ki te spremlja, pozabi, da ti je ime Daniel in ti rečejo Sunny. Zanimivo je tudi videti, na kaj se ljudje navežejo. Imeli smo veliko likov in nastale so neke skupine oboževalcev Sunnyja in Črne vdove. Zanimivo je videti, kako zelo se ljudje navežejo na serijo, na zgodbo, na like.

Kolikšen delež scen, v katerih se bojujete, ste posneli vi in koliko vaši dvojniki?

Imamo dvojnike, ker je nekaj scen tako nevarnih, da si ne moremo privoščiti, da bi se poškodovali. Je pa res, da skušamo čim več scen posneti sami. Zato je ta serija tako posebna, kr so igralci v res odlični formi.

Katera scena, v kateri se bori Sunny, je vaša najljubša?

So nekatere scene, ki si jih resnično zapomniš, ki imajo nek globji pomen. Med ljubšimi pa mi je zelo všeč zadnji boj med Sunnyjem in Quinnom, ko umre Vail in ko Sunny postane oče samohranilec. Ker je bilo zelo čustveno, ker je boj imel zelo veliko simboliko.

Daniel Wu | Avtor: AMC AMC
V seriji je zelo zanimivo, ker vidimo, da se bojujejo različni ljudje (ženske, otroci, starejši ljudje).

Ja, res je. To je zelo pomembno pri tej seriji. Poudarja, da borilne veščine ne razlikujejo, kar se tiče višine, spola, moči. Ko se enkrat nekdo vpelje, je lahko odličen v borilnih veščinah, kar dokazujemo tudi tu.

Se vam zdi, da se ljudje zaradi serije bolj navdušujejo nad borilnimi veščinami?

Ja, dobil sem že kar nekaj sporočil, da so se ljudje, ki so že nehali trenirati, vrnili v telovadnico in obudili staro znanje. Veliko ljudje tudi začelo s treniranjem na novo ali vpisalo svoje otroke v tečaj borilnih veščin.

Scene, kjer se borite, so v seriji zelo drugačne od nasilnih scen iz filmov, ki smo jih vajeni. V filmih je glavno, da se nekoga 'pokonča', tu pa se zdi, da je vse skupaj, čeprav je zelo brutalno, veliko bolj elegantno.

Ja, res je. Tu skušamo skozi nasilne scene sporočiti tudi določeno sporočilo. Spoštujemo borilne veščine in smo veseli, da jih obvladamo, jih s takšnimi scenami predstavljamo ljudstvu. Sprememba je tudi ta, da skušamo zgodbo povedati skozi gibe in koreografijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.