Magazin > Film & Glasba & TV
78 ogledov

Gremo mi po svoje 2 že čez dober teden

Gremo mi po svoje Žurnal24 main
Režiser uspešnice Gremo mi po svoje Miha Hočevar nam je zaupal, da bodo kmalu začeli snemati drugi del.

Gremo mi po svoje | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Najbolj gledan slovenski film vseh časov Gremo mi po svoje bo kmalu začel dobivati svoje nadaljevanje, nam je zaupal režiser in scenarist Miha Hočevar (na fotografiji): "Dobro napredujemo, še deset dni do snemanja. Del igralske zasedbe ostaja enake, en del pa bo nov. Imeli smo zelo velike avdicije, na katerih je bilo več kot 4500 otrok, izbrali smo jih približno osemdeset. Mislim, da bomo film končali nekje do pomladi. Če bo šlo vse po načrtu, tako s financami kot z izvedbo, bo v kinodvorane prišel že naslednjo pomlad," je prepričan Hočevar.

Ali bo film Gremo mi po svoje 2 doživel uspeh svojega predhodnika, bomo torej videli čez leto dni, Hočevar pa se s tem ne obremenjuje: "Predvsem sem neučakan, saj od zadnjega projekta vedno mine nekaj let, mi pa si želimo snemati, saj je to naša ljubezen in poklic. Strah me je predvsem dežja, o neuspehu bom razmišljal kasneje. Zdaj moramo film posneti. Smo popolnoma pripravljeni, vendar zelo odvisni od vremena. Z uspehom prvega se ne bom ukvarjal, ukvarjal se bom s tem, da bom naredil čim boljši film."

V osrednji vlogi ostaja Zrnec

Zgodba uspešnega prvega dela se bo nadaljevala v drugem, glavnim protagonistom pa se bodo pridružili še novi. "Na nek logičen način se zgodba nadaljuje, nekaj junakov bo tudi novih. Od slovenskih zvezd se nam bodo pridružili Tadej Toš, Mateja Pucko in Sabina Kogovšek. V osrednji vlogi ostaja Jurij Zrnec. Osnovna lokacija je v Bovcu, Triglavskega narodnega parka se malce izogibamo, saj se tam, zaradi varstva narave, ne sme nič postavljati. Nekaj scen pa vseeno je v Triglavskem narodnem parku, na Mangartu in na Vršiču, ki je nova lokacija," nam je zaupal Hočevar, ki pravi, da čeprav je ustvaril najbolj gledan slovenski film v zgodovini, še ni obogatel:

"Prezgodaj je govoriti, koliko bo projekt stal, od filmskega centra, bivšega filmskega sklada, bomo dobili podobno kot za prvi del, čeprav je tokrat znatno zahtevnejše. S prvim delom nekaj smo zaslužili, več ali manj pa so nam pobrali prikazovalci, distributer in država. Vendar nam ne gre za denar, gre nam za preživetje. Bolj bi bil zadovoljen, če bi lahko stalno delal, pa toliko, da imam za preživetje družine in kakšno pivo, kaj dosti več ne potrebujem."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.