Magazin > Film & Glasba & TV
37 ogledov

Idol s krožniki iz porcelana 

Billy Idol EPA
Billy Idol. 24. junija se vrača v Halo Tivoli. Kaj vse zahteva od organizatorja?

Billy Idol se 24. junija po štirih letih vrača v Halo Tivoli, katere hokejsko dvorano je dodobra napolnil leta 2010. Zna se zgoditi, da bo tokrat poleg železnega repertoarja nesmrtnih hitov, kot so Rebel Yell, White Wedding in Sweet Sixteen, postregel s kakšno povsem novo pesmijo, saj namerava letos po osmih letih izdati nov studijski album. Poleg tega bo očitno končno razkril pikantne podrobnosti iz svojega zakulisnega življenja, saj bo oktobra izšla njegova avtobiografija Dancing With Myself. Mi pa lahko zaenkrat razkrijemo zahteve, ki jih ima do organizatorjev ljubljanskega koncerta.

Voda namesto alkohola

Billy Idol bo v Ljubljano prispel z ekipo, ki šteje 25 ljudi. Zelo izbirčen je ne samo pri hrani, temveč tudi pri posodi, v kateri je ta postrežena. Vsi krožniki morajo biti namreč iz porcelana, ves jedilni pribor pa mora biti kovinski. S tem se morda želi izogniti postrežbi v kartonastih krožnikih in s plastičnim priborom. In kaj bo iz teh porcelanastih krožnikov jedel? Velik poudarek je na kakovostni, sveži in organsko pridelani zelenjavi, med katero sta obvezna mlada špinača in ohrovt, ter sadju (borovnice, ananas, jagode in banane), ki mora biti na voljo ves dan – pred in po tonski vaji ter pred in po koncertu. Njegova divja rockerska leta so po vsej verjetnosti že za njim, Idol jih šteje že 58, saj je med pijačami na prvem mestu – voda. Najraje ima znamki Figi in Volvic, potem pa sledijo gazirane brezalkoholne pijače, kava in čaj. Alkohol, ki ste ga tu morda pričakovali na galone, je omejen le na dve steklenici kakovostnega rdečega vina in zaboj piva, žganih pijač pa med zahtevami sploh ni. V zaodrju bodo potrebovali tri hladilnike, napolnjene z vodo in drugimi napitki, ter zaboj vode na sobni temperaturi za osvežitev med tonsko vajo.

Ekipa prisega na italijansko hrano

Vse predlagane menije za kosilo in večerjo mora Idolova ekipa predhodno potrditi. Radi imajo lahko hrano, zlasti italijansko s testeninami, zelenjavo in ribami, zaželeli pa so si izbor evropskih sirov in sladoled za sladico. Po napornem koncertu si Billy najraje privošči preproste testenine s paradižnikovo omako, svežo baziliko in parmezanom. Tudi po svojem prvem obisku pri nas pred štirimi leti si je po nastopu in druženju z oboževalci, ki so ga čakali pred dvorano, baterije napolnil s takšno večerjo. Evropsko turnejo bo začel 7. junija na švedskem Rock festivalu, za tiste, ki njegovo glasbo podrobneje spremljate, pa naj poudarimo, da ga bo v njegovem bendu spremljal kitarist Steve Stevens, brez katerega koncert Billyja Idola pač ni koncert Billyja Idola, saj ga je s svojimi nepozabnimi rifi spremljal pri vseh njegovih največjih uspešnicah v 80. letih prejšnjega stoletja, vnovič pa sta začela sodelovati leta 2001.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.