Magazin > Film & Glasba & TV
25 ogledov

Junak, ki visi na nitki

spiderman Žurnal24 main
Od stripa do filmske franšize, ki je v četrtem nadaljevanju zamenjala vse razen kostuma.

V četrtek v naše kinematografe prihaja četrto in – kar se filmske ekipe tiče – popolnoma prenovljeno nadaljevanje Spider-Mana, s katerim so doslej sobivali igralca Tobey Maguire in Kirsten Dunst ter režiser Sam Raimi.

V vlogi naslovnega junaka se bo prvič preizkusil Andrew Garfield, prav tako pa bo to prva superherojska izkušnja za igralko Emmo Stone in režiserja Marca Webba.

Šestdesetletni človek pajek

Neverjetni Spider-Man po svetu že kuje dobiček in težko je verjeti, da človek pajek, v katerega je po piku radioaktivnega pajka transformiral adolescentni Peter Parker, skoraj ne bi zaživel, ker so pri Marvelu menili, da se bo pajkovska tematika bralcem zdela neokusna.

Spider-Man, ki sta ga ustvarila Stan Lee in Steve Ditko, je dobil priložnost leta 1962 v stripu Amazing Fantasy, zgodba, ki bi morala biti muha enodnevnica, pa je z neklišejskim oziroma nevrotičnim in skeptičnim superjunakom, ki se rad pogovarja sam s sabo, dosegla nepričakovan uspeh, ki živi še danes.





Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.