Magazin > Film & Glasba & TV
11947 ogledov

Dobili smo zmagovalca Eme 2019

Ema 2019
1/35
Anže Petkovšek Zala Kralj in Gašper Šantl na Emi 2019.
Znano je, kdo bo Slovenijo letos zastopal na Evroviziji.

Največ glasov sta prejela Zala Kralj & Gašper Šantl. Gledalce sta prepričala s skladbo Sebi. V superfinalu sta premagala Raiven, ki se je tokrat predstavila s skladbo Kaos. Zmagovalna pesem je prejela 4.666 glasov, drugouvrščena pa 1.735. 

Na letošnji Emi se je predstavilo deset izvajalcev. O dveh superfinalistih je odločala tričlanska strokovna žirija, ki so jo sestavljali Lea Sirk, Darja Švajger in Vladimir Grajić. O zmagovalcu pa so tokrat odločali izključno gledalci in poslušalci s telefonskim glasovanjem.

Na odru se je predstavilo deset skladb

Kot prva se je s skladbo Ryhthm Back to You predstavila Kim. Za njo je s skladbo Three Bridges nastopila Renata Mohorič, prvo skladbo v slovenskem jeziku Ne poveš pa je zapel René.

Kot četrti so na oder stopili Fed Horses s skladbo Ti ne poznaš konjev. Prvo peterico je zaključila Ula Ložar s Fridays.

Po slišanih prvih petih skladbah je Darja Švajger dejala, da je navdušena tako nad skladbami kot novimi mladimi obrazi. Vladimir Grajić pa je pohvalil tako produkcijo kot publiko v studiu. "Hvala, ker ste me povabili. Sijajen šov in pesmi," je komentiral videno in slišano. 

Ema 2019 | Avtor: Anže Petkovšek Zala Kralj in Gašper Šantl na Emi 2019. Anže Petkovšek

Kot prvi v drugi polovici nastopajočih so svojo skladbo predstavili Lumberjack s skladbo Lepote dna. Sledili sta zasedbi Okustični s skladbo Metulji plešejo in Inmate z Atma. Kot predzadnja sta se predstavila Zala Kralj & Gašper Šantl, ki sta zapela Sebi. Kot zadnja pa je nastopila Raiven s skladbo Kaos, za katero je bil to tretji nastop na Emi. 

Med 103 prijavljenimi izbrali deset finalistov

Na razpis za Emo 2019 so sicer prispele 103 prijave. Izborna komisija v sestavi Lea Sirk, Mojca Menart, Žiga Klančar in Aleksander Radić pa je med njimi izbrala 10 skladb, ki se predstavljajo nocoj. 

Zmagovalec letošnjega izbora se bo predstavil na velikem odru v Izraelu. Slovenski predstavnik se bo predstavil v prvi polovici prvega predizbora.

Voditeljica letošnje Eme je bila Ajda Smrekar.  Poleg tekmovalcev so nastopili še lanska zmagovalka Lea Sirk, inoT ter primorski raper Smaal Tokk.

Komentarjev 13
  • sam50 08:59 18.februar 2019.

    Letos je bilo večinoma vse v skladu-od voditeljice (katastrofa),do pesmi,ki so bile predstavljene,zmagovalna je pa res zadetek v polno,saj ne veš,če gospodična poje ali recitira ,je pa 100% zagotovilo,da SLO ob takih izborih ne bo nikdar gostila evrovizije...

  • Boychee 08:09 17.februar 2019.

    Najslabše pesmi do sedaj, najslabša pa je bila Kaos, ki se je celo potegovala za Eurosong!

  • dusan72 00:57 17.februar 2019.

    Tudi meni ni jasno... A je to namerno zajebavanje iz gledalcev ali kaj? Med letom je recimo vsaj 5 "hitov", ki imajo ritem in melodijo... pa ne me kavsat, da noben, ki bi hotel na eurosong tega ne "vidi"? Nikogar ...prikaži več ne zanima futranje konjev, jamranje, neko bluzenje o tromostovju… Ko misliš, da si videl dno, te RTV razsvetli, da je to šele začetek in, da ima pekel 10 krogov. Kar mi pošiljamo že koplje 11 krog. Prvič, pa smo naredili že kar nekaj neumnosti, me je resnično SRAM, da sem Slovenec