Magazin > Film & Glasba & TV
847 ogledov

Keanu Reeves bo kloniral svojo družino!

Popolna kopija Blitz
Bi se poslužili kloniranja svojih najbližjih? Kaj pa, če gre pri prenosu uma kaj narobe? Je klon še vedno ista oseba?

Keanu Reeves se vrača v znanstveno fantastiko! Film Popolna kopija prikazuje vprašanje vrnitve mrtvih v življenje ter načenja dileme, ki jih prinaša možnost kloniranja človeških bitij.

NA VSE ALI NIČ!

William (Keanu Reeves) je v filmu vzoren mož, oče treh otrok in nevroznanstvenik brez zadržkov. Ko v avtomobilski nesreči umre njegova celotna družina, se odloči, da jih bo za vsako ceno pripeljal nazaj v življenje z novim postopkom kloniranja, ki ga že leta razvija. Toda problem je, da kloniranje še nikoli ni delovalo na ljudeh in je tudi prepovedano z zakonom. A William je odločen, da se tokrat ne bo ustavil in da bo naredil vse, kar je v njegovi moči, da obudi svojo ženo in otroke. S tem krši pravila laboratorija, v katerem je zaposlen, se sooči s policijsko grožnjo in poizkuša ogroziti naravne zakone. Če gre med postopkom kaj narobe, so posledice lahko naravnost grozljive … 

VLOGA WILLIAMA DRUGAČNA OD VSEH PREJŠNJIH VLOG

Kljub mnogim izkušnjam je bila vloga Williama za Keanua Reevesa drugačna od njegovih prejšnjih vlog, predvsem zaradi kompleksnosti lika in travmatičnih dogodkov, ki jih ta doživlja: "Igram očeta in znanstvenika, ki izgubi svojo družino. Ker smo vsi nekoč že nekoga izgubili, sem se z Williamom lahko povezal, ga razumel. In potem mučna misel: Kako jih lahko pripelješ nazaj? Prav ta misel je tista, zaradi katere je bilo igranje Williama tako zanimivo."

POMEMBNA VPRAŠANJA ZA DANAŠNJI ČAS

Vprašanja, ki jih načenja film, so danes zelo pomembna. Obstaja veliko filmov in knjig, ki nam sporočajo, naj se ljudje nehajo igrati bogove, ker to niso. S Popolno kopijo nismo želeli obsojati. Gledalci razumemo Williama, da želi od mrtvih obuditi svojo družino. Čeprav vemo, da krši vsa pravila, zanj še vedno navijamo. Kaj pa bi vi storili, če bi bili v njegovi koži? Najbrž bi ravnali enako. 

"Film je privlačen tudi iz drugih razlogov. V prvi vrsti gre za znastvenofantastični triler, ki gledalca drži v napetosti od začetka do konca. Zgodba prikazuje nemoč posameznika v primerjavi z zlobno korporacijo, je pa tudi družinska drama, ki prikazuje odnos med možem in ženo. Ima tudi humorne vložke, zaradi katerih je ogled filma tudi zabaven," pove režiser Jeffrey Nachmanoff.

Film Popolna kopija prihaja v kino 28. februarja. V ogledu boste uživali od začetka do konca, o njem boste razmišljali tudi po odhodu iz kinodvorane! 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice