Kaj dogaja
39 ogledov

11. festival Sprehodi pod morjem

Veliki koralni greben Profimedias
Med 31. januarjem in 2. februarjem v Slovenskih Konjicah poteka 11. mednarodni festival podvodnega filma in fotografije Sprehodi pod morjem.

Z današnjimi filmskimi projekcijami za šolarje in upokojence se v Slovenskih Konjicah začenja tradicionalni 11. mednarodni festival podvodnega filma in fotografije Sprehodi pod morjem. Dogodek bo tudi letos gostil nekaj izjemnih znanstvenikov, podvodnih fotografov, filmarjev in mladih umetnikov z različnih koncev sveta.

Tradicijo preteklih festivalov bodo vse do sobote nadaljevali s filmskimi projekcijami, razstavama podvodne fotografije in otroških likovnih del, odprtimi projekcijami filmov, pa tudi strokovnimi predavanji v okviru mini simpozija o potapljanju.

Mikrofon 30. 1. do 1. 2. Kaj dogaja Festival MENT

Osrednji del dogodka bo sobotni Grand Prix večer, ki se v 11. izdajo spreminja v Večer zmagovalcev. Na njem bodo lahko obiskovalci videli najnovejšo ponudbo iz svetovne podvodne produkcije in v kratkih pogovorih spoznali izjemne osebnosti, ki so jih letos privabili v Slovenske Konjice.

Letošnji festival hkrati posvečajo dvema izjemnima človekoma, ki sta se v letu 2018 od njih poslovila in pričela pisati nove zgodbe - Stracimirju Gošoviću, sicer pobudniku sodobne podvodne in hiperbarične medicine na področju nekdanje Jugoslavije, ter Marko Krašovcu, dobitniku zlate Hassove nagrade.

Pohodniški čevlji 2. februar Kaj dogaja Z Vertovcem v rojstni kraj slovenske himne

Že 11. Sprehodi pod morjem bodo med drugim gostili večkrat nagrajeno kanadsko podvodno snemalko in direktorico fotografije, Nathalie Lasselin, sicer jamsko in tehnično potapljačico, predavateljico, inštruktorico in vodjo arktičnih ekspedicij, ki je hkrati članica Hiše slavnih potapljačic in Kraljevega geografskega združenja.

V Slovenijo prihaja britanska promotorka in inštruktorica tehničnega potapljanja najvišjih kategorij Gemma Smith, ki je v komaj 27 letih dosegla več kot si lahko večina potapljačev le želi. Kot hči dveh arheologov jo zanimajo predvsem razbitine ladij, zato je bila že vodja številnih potapljaških ekspedicij.

otroci sneg zima veselje čevlji smučanje 2. februar Kaj dogaja Zimski olimpijski festival

Gost festivala bo tudi italijanski podvodni fotograf Pasquale Vassalla, prejemnik priznanj in nagrad z vsega sveta, vključno s prestižnim zlatim priznanjem na največjem svetovnem festivalu v Marseillu leta 2011.

Prihajata eden najboljših portugalskih podvodnih fotografov Rui Guerro in avstrijski fotoreporter, poklicni podvodni fotograf in morski biolog Wolfgang Pölzer, slovenske barve pa bo letos zastopal eden najpomembnejših slovenskih podvodnih fotografov in snemalcev Andrej Natlačen, ki je bil 18 let nepogrešljivi del ekipe oddaje Med valovi na RTV Slovenija.

Za še večjo umetniško težo festivala bosta po petkovem slovesnem odprtju poskrbela svetovno znani kitarist Vlatko Stefanovski in klarinetist Goran Bojčevski z gosti, sobotni osrednji večer pa bodo zaključili s podelitvijo festivalskega velikega morskega konjička.

kozarec vino 30. 1. do 2. 2. Kaj dogaja Sejem Okusov GASTexpo
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice