Kaj dogaja
70 ogledov

18. tradicionalni makolski zimski pohod

vreme zima sprehod
Planinsko društvo Makole vabi na 18. tradicionalni makolski zimski pohod – po makolskih gričih v soboto, 2. februarja.

Pohodniki se bodo zbrali ob 8. uri pred ali v gostilni Lesjak v Makolah, odhod pa je načrtovan za 8.15. Pohod bo trajal okoli štiri do pet ur, pot je nezahtevna in neoznačena.

Pohodniški čevlji 2. februar Kaj dogaja Z Vertovcem v rojstni kraj slovenske himne

Pohod je primeren za družine, mlade planince in vse ostale. Relativna višina od 250 metrov do 490 metrov, prehodili bodo približno 250 višinskih metrov. Obvezna je zimska planinska obutev, oblačila pa naj bodo običajna, planinska glede na vremenske razmere na dan pohoda (rokavice, kapa), priporočljive so pohodniške palice (gamaše - če je sneg) in dobra volja. Malica in pijača v gostilni Lesjak pred in po pohodu; ponudba med potjo; lahko pa tudi iz nahrbtnika.

otroci sneg zima veselje čevlji smučanje 2. februar Kaj dogaja Zimski olimpijski festival

Možen je žig galerije Dvoršak – Forma viva Makole. Opis poti: Makole, Varoš (Šošter, Bin), Dežno (Kafret, Zarek – Skledar, Pogačar, Cvikl, Vrhovski – Sledič, Medvedovski – Lampret)… do Grilovih pri sv. Ani. Vračanje na izhodišče je individualno.

Prijave sprejemajo zjutraj, na dan pohoda, na zbirnem mestu pred 8.00 uro, kjer se vpišete v vpisno knjigo. Pohod bo v vsakem vremenu.

kozarec vino 30. 1. do 2. 2. Kaj dogaja Sejem Okusov GASTexpo
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice