Magazin > Film & Glasba & TV
37 ogledov

Leto garanja za 4 dni

Exit Arhiv organizatorja
Festival Exit. Največji srbski festival, kamor vsako leto roma tudi več kot tisoč Slovencev, se bo letos odvijal od 12. do 15. julija. In kakšne so zahteve nastopajočih?

Vstopnice za Exit kupujejo v celotni regiji, v vsej Evropi ter celo v ZDA, Avstraliji in drugod. Iz Slovenije ga vsako leto obišče več kot tisoč ljudi,” je za Žurnal povedal Bojan Rojko, ki pri novosadskem festivalu Exit skrbi za stike z javnostmi.

Več kot 1.700 prostovoljcev

Priprava festivala, ki je tako obsežen, traja vse leto – takoj ko se konča, se že dela za naslednjega. Deset mesecev je zelo močan tempo, delajo pa ljudje z vsega sveta; največ sicer iz te regije. Zanimiv je tudi podatek, da je med festivalom poleg najete profesionalne ekipe okoli 1.700 prostovoljcev iz regije in od drugod,” je dodal Rojko.

GN'R hočejo kiropraktika

Zanimalo nas je, ali ima kdo od nastopajočih nenavadne posebne zahteve, a so tako imenovani riderji poslovna skrivnost. Izdali pa so nam, da recimo Guns N' Roses potrebujejo poseben prostor za vaje, kiropraktika in maserko, New Order domačo juho ter lokalno črno in belo vino, Erykah Badu kot veganka želi pravilen izbor hrane po svojih potrebah z veliko zelenjave, alkohola pa niti ne omenja, medtem ko hočejo Gossip cel niz različnih pijač. Poleg omenjenih bodo nastopili Wolfmother, Duran Duran, Hercules and Love Afair in domači Dandelion Children.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.