Magazin > Film & Glasba & TV
1328 ogledov

Mamma Mia evforija tudi pri nas!

Mamma Mia! Spet spet začenja se
1/4
Karantanija cinemas
Danes na redni spored v kinematografe prihaja drugi del glasbene komedije MAMMA MIA! SPET ZAČENJA SE.

Po izjemno dobro obiskani regijski predpremieri v puljski areni, kjer si je muzikal ogledalo več kot šest tisoč prvih navdušencev, ter po težko pričakovanih premiernih projekcijah v večjih slovenskih kinematografih bodo uspešnice skupine ABBA tako odmevale v vseh dvoranah po Sloveniji. Deset let po prvem delu uspešnice, ki je osvojila gledalce po vsem svetu, se vrača originalna igralska zasedba, pridružijo pa se ji tudi novi obrazi, ki bodo zaigrali glavne igralce v mladih letih. Zgodba se torej vrača nekaj desetletij v preteklost in se prepleta s sedanjostjo. 

Snemanje drugega dela priljubljenega muzikla je več tednov potekalo na hrvaškem otoku Vis, ki je za potrebe filma postal grški otok Kalokairi, kjer se odvija zgodba tudi v drugem delu. Hrvaški otok je prav zaradi snemanja muzikla že prepoznaven med turisti, ki ga že obiskujejo malo iz radovednosti, več pa zaradi prelepega naravnega okolja, ki navdušuje tudi v samem filmu. 

Tudi v drugem delu lahko pričakujemo obilico petja in plesa, pa tudi komičnih in čustvenih zapletov. Tako kot prvi del sta tudi drugega producirala Judy Craymer in Gary Goetzman, Craymerjeva je sicer tudi ustvarjalka in producentka muzikla, ki se odvija na gledaliških odrih. Za težko pričakovano nadaljevanje je scenarij napisal Ol Parker (Eksotični hotel Marigold), ki je film tudi režiral. Vračata se tudi Benny Andersson in Björn Ulvaeus z glasbo in besedilom, pri filmu pa sodelujeta tudi kot izvršna producenta. 

O ZGODBI IN KARAKTERJIH: 

Se še spominjate, kdo je igral koga pred desetimi leti? V vlogi Donne bo znova blestela oskarjevka Meryl Streep, njeni najboljši prijateljici sta Julie Walters v vlogi Rosie in Christine Baranski kot Tanya. Njena hčerka Amanda Seyfried in zet Dominic Cooper se vračata kot Sophie in Sky, ki v drugem delu pričakujeta naraščaj. Prav tako bomo lahko občudovali glavno moško zasedbo – tri prelestne moške, ki bi lahko vsak od njih bil oče mlade Sophie - Pierce Brosnan kot Sam, Stellan Skarsgård kot Bill in oskarjevec Colin Firth kot Harry. 
  
V drugem delu bomo spoznali, kako so se med glavnimi igralci spletle prijateljske in ljubezenske vezi. Noseča Sophie bo poleg čarov nosečnosti odkrivala tudi pretekla dejanja in odločitve svoje matere, ki jo bo kot mlado Donno upodobila igralka Lily James. Mlado Rosie bo igrala Alexa Davies, mlado Tanyo pa Jessica Keenan Wynn, medtem ko bodo v vlogah mladih Sama, Billa in Harryja nastopili Jeremy Irvine, Josh Dylan in Hugh Skinner
  
ZANIMIVOSTI:

Igralki Meryl Streep in Lily James, ki obe upodobita Donno (prva starejšo, druga mlajšo) sta v daljnem sorodu, in sicer sestrični v devetem kolenu.

Igralka Lily James je imela med snemanjem pesmi Waterloo zlomljen prst na nogi.

V napovedniku je Donna (Meryl Streep) noseča leta 1979, hčerko Sophie rodi leta 1980. Prvi del muzikla Mamma Mia! se tako dogaja okoli leta 2000, ko je Sophie stara 20 let. Drugi del filma se nadaljuje pet let po prvem, kar pomeni, da se zgodba v drugem delu dogaja leta 2005.

V drugem delu bomo slišali Abbine uspešnice, ki jih ustvarjalci prvega dela niso uporabili, manjkale pa ne bodo niti nekatere pesmi, ki so krojile zgodbo prvega dela.

Čeprav je Cher od svoje igralske kolegice Meryl Streep starejša le tri leta, v drugem delu zaigra njeno mamo.

Za upodobitev prijateljice Tanye v prvem delu filma so vlogo ponudili prav pevki Cher, ki pa jo je zavrnila. V drugem delu se bo tako pojavila v drugi vlogi.

 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice