Magazin > Film & Glasba & TV
58 ogledov

Mladi z Umekom za mlade

Z Umekom se žura z razlogom! Žiga Intihar, Klemen Kopitar, Katja Klopčičč
Zabava za mlade, ki bodo z DJ Umekom žurali za dober namen.

Jutri se bo v parku Tivoli zgodil že 11. Žur z razlogom. Lani jo je organizatorjem nekoliko zagodlo vreme, a so bili z obiskom nazadnje zadovoljni. "Vsako leto se Žura z razlogom udeleži veliko mladih, ki skozi zabavo podprejo njegovo sporočilo, ki je letos Mladi za mlade. Ugotovili smo, da mladi vedo, čemu je namenjen Žur z razlogom, in ga zato vedno tudi podprejo. Ker mlade vabimo na žur z namenom, jih vreme ne ustavi, zato se ga kljub slabši vremenski napovedi vsako leto udeležijo v velikem številu," je povedala Maja Ilec iz Simobila, ki pripravlja Žur z razlogom, za katerega bo ob vhodu na prizorišče treba odšteti en evro. Minula leta so stvari potekale drugače, s SMS-donacijami, zbrani denar pa je šel v dobrodelne namene. Letos bodo sredstva po besedah Ilčeve vrnjena v skupnost mladih prek realiziranih projektov. Jutri bo tako jasno, ali bo denar šel projektu Služba me-ne išče, Skladu za ideje mladih ali Šoli zdravega odraščanja. Na razpis se je sicer prijavilo 79 projektov.

Številne mlade privabi DJ Umek

Je pionir tehna v Sloveniji, njegovi oboževalci so mu nadeli ime Fotr in vse redkeje nastopa v Sloveniji, a Žura brez razloga brez njega ni. Govorimo o Urošu Umeku – DJ Umeku. "Trenutno domača scena malo stagnira. To je povezano tudi s splošno krizo, saj ljudje nimajo več toliko denarja za zabavo, številni si ne morejo privoščiti dragih vstopnic," je o trenutnem stanju slovenske elektronske scene razmišljal Umek. Meni, da v tistem delu elektronike, ki skače v pop, ne zaostajamo, saj so bili tu v zadnjem letu David Guetta, Avicii, Afrojack, Tiësto in še kup drugih zvezdnikov; tudi produkcija eventov je po njegovem precej kakovostna, saj jih investirajo s sponzorskim denarjem. In kaj pri nas pogreša? "Didžeje in dogodke srednjega ranga, ki smo jih imeli včasih več, bili so polni in prek njih smo lahko občinstvo tudi izobraževali, kar je trenutno velika težava. Živita čisti underground s prireditvami za nekaj sto ljudi in smešno nizkimi cenami ter čista komerciala z masovnimi prireditvami na Gospodarskem razstavišču, v Stožicah in Tivoliju na drugi strani."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.