Magazin > Film & Glasba & TV
20 ogledov

Na Exitu tudi Bad Religion

(Foto: EPA) Žurnal24 main
Na festivalu Exit bo nastopila tudi ameriška punk rock skupina iz Kalifornije Bad Religion.

Na uradni spletni strani skupine Bad Religion je zapisano, da v sklopu evropske turneje prihajajo na festival Exit. To bo njihov prvi koncert v Srbiji.

Začetki kalifornijske punk rock skupine segajo v leto 1979. Po 30 letih dela in 15 studijskih albumih izstopajo How Could Hell Be Any Worse?, Suffer, Recipe for Hate, Stranger Than Fiction in Process of Belief, omeniti pa velja tudi zadnji album The Dissent of Man, ki je bil izdan septembra lani. Originalna člana skupine in tekstopisca Greg Graffin in Brett Gurewitz pravita, da so pesmi z novega albuma ene boljših, kar sta jih napisala v karieri, Dissent of Man pa predstavlja presek glasbene zrelosti članov skupine.

Na letošnjem Exitu bodo nastopili še Jamiroquai, Arcade Fire, Pulp, House of Pain, Portishead, Grinderman, Underworld, Deadmau5 in številni drugi.

 

"Zdi se mi, da smo na zadnjih albumih vztrajali pri klasičnem Bad Religion zvoku in se nismo oddaljili od tistega, na kar smo bili navajeni,” pravi Gurewitz in dodaja: "Na zadnji plošči pa smo naredili nekaj, česar nismo že vrsto let – raziskovali stvari, ki so v preteklosti vplivale na nas.”
 
Exit 2011 bo potekal od 7. do 10. julija na Petrovaradinski trdnjavi v Novem Sadu. V štirih dneh se bo predstavilo več kot 600 izvajalcev na več kot dvajsetih odrih. Na Exitu letos pričakujejo dvomilijontega obiskovalca.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.