Magazin > Film & Glasba & TV
2 ogledov

Najbolj dobičkonosna je Sandra

Zadnja ženska, ki se je povzpela na vrh seznama, je bila Julia Roberts leta 1999 Žurnal24 main
Lastniki ameriških kinematografov so razglasili, da je Sandra Bullock v njihovih očeh najbolj dobičkonosna zvezdnica leta 2009.

Po dvoletnem premoru se je Sandra Bullock na filmska platna vrnila v velikem slogu. V letu 2009 je namreč samo v ZDA zaslužila 369 milijonov evrov. Pri tem je premagala celo rekorderja prejšnjih let Georgea Clooneyja ter Denzla Washingtona.

Največ denarja so v blagajne kinematografov leta 2009 prinesli:
1. Sandra Bullock
2. Johnny Depp
Sledijo: Matt Damon, George Clooney, Robert Downey Jr., Tom Hanks, Meryl Streep, Brad Pitt, Shia LaBeouf in Denzel Washington.

Sandrin najuspešnejši film leta 2009 je bil Snubitev, saj je v ZDA zaslužil kar 315 milijonov dolarjev (približno 215 milijonov evrov), sledil mu je film The Blind Side, ki je zaslužil 193 milijonov dolarjev (131 milijonov evrov). Celo film All About Steve, ki so ga mnogi označili za polomijo, je prinesel 34 milijov dolarjev dobička (približno 23 milijonov evrov).

Niso pomembne le številke

Igralka je tako šele osma ženska, ki je zasedla prvo mesto na lestvici, ki jo objavijo vsako leto že od leta 1932. Seznam pa ni oblikovan le na podlagi številk, temveč lastniki kinematografov prispevajo tudi mnenje o tem, kateri film je bil tisti, ki so si ga obiskovalci izbrali predvsem zaradi igralske zasedbe. Njihovo mnenje Quigley Publishing, ki seznam oblikuje, tudi upošteva.

Tako je na primer film Transformerji v ZDA zaslužil več kot 400 milijonov dolarjev (272 milijonov evrov). A uspeh Transformerjev pripisujejo že oblikovani skupini oboževalcev ter znani franšizi, zato se igralci iz tega filma niso uvrstili na vrh seznama.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.