Magazin > Film & Glasba & TV
20 ogledov

Od koncertov do kulinarike

Exit Nik Rovan
Exit. Začenja se večkrat nagrajeni festival, ki v Srbijo zvabi tudi veliko Slovencev.

Festival. Danes se na Petrovaradinski trdnjavi začenja eden od najbolj priljubljenih glasbenih festivalov v Vzhodni Evropi, novosadski Exit. Med osrednjimi nastopajočimi letošnjega festivala so zasedbe Arcade Fire, Pulp, Jamiroquai, Portishead, Grinderman, M.I.A., Bad Religion, Santigold, House of Pain in Magnetic Man, po besedah direktorja agencije Supra Travel Pavleta Kostadinoviča, ki je zastopnik Exita v Sloveniji, pa organizatorji pripravljajo tudi pester dnevni program.

Največ je Britancev

Editors | Avtor: EPA EPA
“Obiskovalci se bodo lahko čez dan zabavali na Boat Partyjih z odličnimi didžeji, skakali s padalom ali degustirali vojvodinsko in srbsko
kulinariko,” pravi Kostadinovičin dodaja, da predvsem na levem bregu Donave obstaja večkopališč, na katerih se lahko pregreti obiskovalci ohladijo. “Kamp je na isti lokaciji kot zadnja tri leta, to je v bližini trdnjave, in sprejme 15 tisoč obiskovalcev,” pojasnjuje Kostadinovič. Večina potnikov njegove agencije izbere namestitev v enem izmed novosadskih hostlov, med Slovenci pa so zelo priljubljeni tudi zasebni apartmaji. Že tradicionalno največ obiskovalcev v Novi Sad pripotuje iz Velike Britanije. “Britanci imajo dolgoletno tradicijo velikih festivalov in poleti potujejo po Evropi,” pa razmišlja o razlogih, zakaj so najbolj množični obiskovalci Exita ravno Britanci. Na festival pa vsako leto potuje tudi nekaj tisoč Slovencev.

Zvezdniško
In kaj si bodo v Novem Sadu privoščili letošnji nastopajoči? Jamiroquai bo na festival pripeljal 26-člansko ekipo. Zase zahteva nastanitev v luksuznem apartmaju, za preostale člane pa enoposteljne sobe v hotelu s petimi zvezdicami. Zahteva tudi, da se v zaodrju odstranijo vse neonske luči, organizator pa mora poskrbeti, da v prostoru ne bo neprijetnih vonjav. Arcade Fire pa denimo za nastop na Petrovaradinski trdnjavi hočejo posebno maserko in sobo za izvajanje masaže. Večerjati želijo iz porcelanaste posode in s srebrnim priborom, medtem ko jim morajo čaj servirati iz čajnika iz nerjavečega jekla. Pred nastopom želi večkrat nagrajena zasedba v zaodrju tudi zasebnega kuharja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.