Magazin > Film & Glasba & TV
25 ogledov

Portishead na Exitu 2011

Obiskovalci Exita boste lahko uživali v zvokih Portisheadov. (Foto: Exit Sloveni
1/2
Žurnal24 main
Na letošnjem festivalu Exit v Novem Sadu se bodo obiskovalcem predstavile tudi legende trip-hopa, bristolska skupina Portishead.

Na festivalu Exit letos poleti bo nastopila tudi skupina Portishead, ki si je ime nadela po mestecu, iz katerega prihaja ustanovitelj Geoff Barrow, in katere začetki segajo v začetek devetdesetih let. Njihova prva plošča Dummy iz leta 1994 je ustvarila izjemen uspeh in je žela hvale tako kritikov kot poslušalcev. Naslednje leto je skupina zanjo prejela prestižno glasbeno nagrado mercury. Med letoma 1999 in 2008 sicer niso delovali, vendar so se kasneje spet povezali in posneli še tretjo ploščo z naslovom Third.

Letošnji Exit bo potekal med 7. in 10. julijem v Novem Sadu. Na lanskem festivalu je prek 165 tisoč obiskovalcev iz vsega sveta na 20 festivalskih odrih uživalo v nastopih 600 izvajalcev in glasbenih velikanov, kot so: Faith No More, The Chemical Brothers, Placebo, LCD Soundsystem, Pendulum, Mika, DJ Shadow, Atari Teenage Riot, Missy Elliott in Röyksopp.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.