Magazin > Film & Glasba & TV
11 ogledov

Prva eksplozija po 12 letih

Žurnal24 main
Jutri bodo z regijskimi ustvarjalci v Cvetličarni obudili hip hop festival, ki je deloval na prelomu tisočletja.

Po 12-letni odsotnosti se bo jutri v Cvetličarni odvil eden od največjih hip hop festivalov na slovenskih tleh – Street Explosion. Gostil bo številna prepoznavna imena hip hopa zadnjih 15 let iz širše regije, poleg glasbenih in didžejevskih nastopov pa bodo izvedli tudi mednarodni breakdance session in scratch session.

Hip hop je postal stalnica

In kaj se je po mnenju soorganizatorja Vladimirja Mihajlovića v vsem tem času, ko festivala ni bilo, spremenilo? "Marsikaj! Izšlo je kar nekaj dobrih albumov. Internet smo dobili (smeh). Ravno te dni smo po spletu iskali material od prejšnjih 'eksplozij' in se spraševali, zakaj je na spletu tako malo vsebin. Kar močno se je razvila breakdance scena, prav tako didžejevska scena. Hip hop je postal stalnica in za vedno del urbane kulture." Zadevo so se, pojasnjuje, odločili obuditi povsem spontano; s soorganizatorjem Erikom Lenarčičem namreč živita vsak na svojem koncu (prvi v Ljubljani, drugi v Zadru), kar je bil, kot pravita, eden od razlogov, da festivala nista obudila že prej. "Lani se nama je končno posrečilo. Ob pivu sva v eni noči in enem jutru spisala ter v večini potrdila letošnji program Street Explosiona. Kot kaže, bo noro. Pričakujemo polno Cvetličarno in rajanje vse do 6. ure," dodaja Mihajlović.

Kdo vse bo nastopil?

Na notranjem odru bodo nastopili Edo Maajka, Klemen Klemen, General Woo, Bad Copy, Kiša Metaka, Don't Make New People, Yugovinil ter didžeji Dado, Stojk, K'Pow, Woody, na zunanjem odru pa didžeji Borka, Bakto in Bajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.