Magazin > Film & Glasba & TV
24 ogledov

Saška na ameriški in britanski lestvici

Saša Lendero, Axel Arhiv izvajalca
Priljubljena slovenska pevka Saška Lendero se je s svojim mednarodnim duetom, ki ga je posnela s portugalskim pevcem Axlom, znašla na ameriški, britanski in kanadski glasbeni lestvici.

Pesem Boom Boom Yeah, ki jo je Saška Lendero posnela v duetu s priznanim portugalskim glasbenim ustvarjalcem Axlom, dobitnikom številnih portugalskih priznanj ter mednarodnega emmyja, je sicer najprej pritegnil pozornost portugalsko govorečih dežel, tik pred novim letom pa se je uvrstil tudi na lestvico Top 25 New Music Released na iTunes, in sicer na peto mesto v Združenih državah Amerike, deseto mesto na britanski lestvici in deveto na kanadski.

"Zelo sem vesela, pa seveda tudi presenečena nad tem, da so najino pesem tako hitro opazili – celo v državah, kjer je nisva neposredno predstavljala. Zdi se mi, da je to velik uspeh, čeprav si ne delam nikakršnih utvar. Moje delo je že od začetka, pred 14 leti, pot majhnih korakov. Ta pot pa vedno znova pripelje do ljudi in njihovo priznanje mojega dela je zame največja nagrada," je o svojem mednarodnem glasbenem uspehu povedala svetlolasa pevka.

Preteklo leto je bilo sicer za Saško prav gotovo zelo uspešno in ustvarjalno. Poleti je izdala singel Dotakni se me tam, za katerega je pred kratkim posnela tudi videospot, se preizkusila na voditeljskem stolčku v resničnostni oddaji Ljubezen na seniku na TV3, ob koncu leta pa posnela še mednarodni duet.