Magazin > Film & Glasba & TV
37 ogledov

Sezono odpira Zagreb

Še pred koncem pomladi bo izšel tudi že četrti album zasedbe Arctic Monkeys. (Fo Žurnal24 main
Največ Slovencev bo romalo na INmusic, Exit, Terraneo in Sziget.

Tudi letos bodo številni Slovenci romali na najbližje glasbene festivali v regiji – najbolj priljubljeni ostajajo Exit (Novi Sad, Srbija), Sziget (Budimpešta, Madžarska), Terraneo (Šibenik, Hrvaška) in INmusic (Zagreb, Hrvaška). Zadnji se bo začel prvi, in sicer že 24. junija, trajal pa bo tri dni. "INmusic sem izbral zaradi letošnjega res dobrega seznama nastopajočih. Prioriteta to poletje je videti Arctic Monkeys, ki bodo tam nastopili kot glavna atrakcija, poleg njih pa bom videl Bloc Party in Iggyja Popa. Festival ima odlično lokacijo, idealno za druženje s kolegi na prostem, obenem pa je cenovno prijazen," je povedal 20-letni Mariborčan Leon Stoilković. INmusic poteka ob jezeru Jarun, za dnevno vstopnico boste odšteli 33 evrov, za tridnevno pa 52 – kamping vas bo stal dodatnih 20 evrov. Več na Inmusicfestival.com.

Cenejše vstopnice za Exit še na voljo

Naslednji bo na vrsti novosadski Exit, ki se bo odvijal od 10. do 14. julija, kjer bodo letos med drugimi nastopili CeeLo Green, Nick Cave & The Bad Seeds in Snoop Dogg. Petdnevna vstopnica za festival Exit v predprodaji stane (še vedno) dobrih 58 evrov (pozneje se bo dvignila nad sto evrov, op. p.), bivanje v kampu za vse dni festivala pa dodatnih 26 evrov. Več na Exitfest.org. Največji evropski festival – madžarski Sziget – bo letos svoj program odprl 5. avgusta, trajal pa bo en teden. Nastopili bodo Alex Clare, Franz Ferdinand, Skunk Anansie, Tame Impala, Zaz in številni drugi. Brez kampinga boste za tedensko vstopnico odšteli 199 evrov, s kampingom pa 229 – dnevna vstopnica stane 49 evrov. Več na Sziget.hu.

Terraneo in Sziget se časovno pokrivata

Najmlajši od omenjenih festivalov, ki se bo začel tudi zadnji (od 7. do 9. avgusta), pa je šibeniški Terraneo, namenjen bolj urbani glasbi – letos gostijo The Prodigy, My Bloody Valentine, Calexico, Wu-Tang Clan in Azealio Banks. Festivalska vstopnica za vse dni stane 71,50 evra, kamping (vključen tudi dan pred in dan po festivalu) 30 evrov, enodnevna vstopnica pa 27,50 evra. Več na Terraneofestival.com.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.