Magazin > Film & Glasba & TV
89 ogledov

So kip res naredili Nezemljani?

Maji Žurnal24 main
Filmarji, ki najavljajo snemanje dokumentarca Revelations of the Mayans 2012 and Beyond (Razodetja Majev o 2012 in dalje), so objavili fotografijo, ki naj bi dokazovala, da so bili Maji v stiku z Nezemljani. Doc. dr. Ivan Šprajc z Inštituta za antropološke in prostorske študije: "Še ena velika sleparija."

Raul Julia-Levy | Avtor: Raul Julia-Levy Raul Julia-Levy
Kot smo že poročali, je producent Raul Julia-Levy najavil dokumentarec o Majih, ki naj bi šokiral svet. Pravi, da bodo razkrili zaupne informacije, ki naj bi jih vlade Mehike, Gvatemale in Belizeja skrivale pred svetom. "Imajo veliko informacij, ki jih še niso izdali, a želijo, da jih svet izve. Menijo, da je pomembno, da ljudi podučijo, saj svet čaka tranzicija. Približuje se namreč konec cikla, konec leta 2012," nam je povedal Julia-Levy in dodal, da projektu nasprotujejo številne verske institucije. "Te institucije nasprotujejo resnici. Kar se mene in znanstvenikov tiče, je bila zgodovina napisana iz laži. Zdaj smo na točki, ko smo odkrili dragocene informacije, ki jih bomo razkrili svetu in ga poučili, kolikor je le mogoče."

Ena od teh resnic naj bi bil obstoj Nezemljanov. Kot dokaz o stiku med Maji in Nezemljani nam je poslal zgornjo fotografijo kipa, ki naj bi bila v 30. letih prejšnjega stoletja posneta na jugu Gvatemale. Fotografiji je priložil pismo arheologa Hectorja E. Mejie v španščini in angleški prevod, v katerem piše, da naj bi megalitski spomenik nastal med letoma 3.500 in 5.000 pr. n. št. ter je dokaz obstoja "višje kulture z izjemnim znanjem, ki je zagotovo prišla izza zvezd" in naj bi živela na jugu Gvatemale. Obraz naj bi bil vklesan v skalo, katere izvora naj ne bi bilo mogoče določiti. "Potrjujem, da ta spomenik ni značilen za majevsko, nahuatlsko, olmeško ali katerokoli drugo predšpansko kulturo. Kiparski slog ni v skladu z nobeno kulturo, ki je pred prihodom Špancev naseljevala to južno obalo Gvatemale," je še zapisano v pismu. Ta spomenik naj bi bil v rokah ameriške vlade.

"Še ena velika sleparija"

Fotografijo in dokumenta smo poslali Ivanu Šprajcu, ki je v Mehiki magistriral iz zgodovine in etnozgodovine ter doktoriral iz antropologije ter bil med letoma 1992 in 2000 zaposlen kot raziskovalec na mehiškem Instituto Nacional de Antropología e Historia (Nacionalni inštitut za antropologijo in zgodovino).

"Še ena velika sleparija. Dokument lahko napiše vsak. Prevod je datiran pred izvirnikom. Še na to niso pazili," je povedal Šprajc, ki je za ta kip že slišal. Šprajc sicer tudi dvomi, da bi v Calakmulu, kjer so napovedali snemanje, odkrili kaj šokantnega. "V Calakmulu, kjer pravi, da bodo snemali, sta res dve substrukturi, ki sta bili izkopavani. To je res zaprto, a to zato, ker ima struktura dve, največja stavba v Calakmulu, veliko spodnjih gradbenih faz, kot je tudi običajno. Spodaj so res štukature in maske božanstev. To je zelo zanimivo, ni pa nič takšnega, da bi zgodbe Majev postavilo na glavo. Pri drugi stavbi gre pa za manjši tempelj. Tam ni nič takšnega, razen fresk, ki niso nič revolucionarnega. To je bilo tudi že objavljeno. To sta edini dve strukturi, ki imate notranje tunele, ki sta bili izkopani in sta zdaj zaprti, da se ne naredi škoda," pravi Šprajc, ki se mu zdi malo verjetna tudi navedba, da bi vlade skrivale podatke, kot tudi podatek, da je zgornji kip v rokah ameriške vlade. "S temi zadevami se vlade ne ukvarjajo. V Gvatemali se s tem ukvarja Inštitut za arheologijo in zgodovino, v Mehiki pa Nacionalni inštitut za antropologijo in zgodovino. Tam je poseben oddelek, ki se ukvarja z dajanjem dovoljenj. Vsak, ki lahko izpolnjuje zahteve in plača pristojbine, dobi dovoljenje za snemanje. Lahko pa, da za ti dve stavbi inštitut ne izdaja dovoljenj. Če je zaradi tega dobil dovoljenje od vlade, pomeni da ima politične povezave,s katerimi je to lahko dosegel. Odkril pa ne bo ničesar epohalnega. To, da bi imela vlada skrivnosti, je pa sploh skregano s pametjo. Niti predsednik niti vladni uslužbenci ne izkopavajo. Izkopavajo arheologi, in če bi katerikoli arheolog našel kaj presenetljivega, kar bi popolnoma spremenilo naše gledanje na svet, tega ne bi dal vladi, ampak takoj objavil in s tem zaslovel sam. Vlada ne sprejema poročil. Vsak arheolog v Mehiki mora svoje poročilo oddati na Nacionlani inštitut za antropologijo in zgodovino."

Bo konec sveta?

"Objavili bomo svete knjige, ki jih človeštvo še ni videlo. Sporočilo svetih knjig je žalostno. Maji so opisali konec tega cikla, ki bo 21. 12. 2012. Naslednji cikel so opisali kot žalosten cikel za človeka. Če ne bomo odprli oči in videli problema, ki smo ga naložili našemu planetu, bo ¾ naše populacije izginilo. /.../ Nekateri rokopisi pravijo, da se bo leta 2013 zgodilo nekaj strašnega. Ne vem še, kaj, ampak svet naj bi doletela katastrofa. Maji pravijo, da bodo ta planet zavzeli Nezemljani, in sicer na isti način, kot so 'možje temačnih namer' osvojili Ameriko. Ta planet bodo na enak način kolonizirali," je za Žurnal24 še izjavil Julia-Levy.

Šprajc na to gleda popolnoma drugače. "Lahko je že jutri konec sveta. Po majevskem koledarju pa ni absolutno ničesar. Če bi bil majevski koledar še v rabi, bi se naslednje leto zapisal lep okrogel datum 13.0.0.0.0., primerljivo z  našim letom 2000, ko je bil tudi cel cirkus. Maji o tem datumu niso povedali ničesar. Ohranjenih je veliko njihovih prerokb, ki so vezane na krajše koledarske cikle, in tega je veliko, a točno o tem datumu ni nikjer ničesar. Mnenje, da so Maji verjeli v konec sveta, je nastalo iz dejstva, da bo okrogel datum. Tega pa oni niso mogli verjeti, to je danes absolutno jasno, ker omenjajo datume, ki segajo daleč v prihodnost. Par tisoč let naprej. Omenjajo, da se bo takrat in takrat praznovalo ustoličenje tega in tega kralja. Če pravijo, da se bo to praznovalo, pač niso mogli verjeti, da bo konec sveta."

Komentarjev 1
  • flammable 12:57 16.november 2011.

    Ne moreš, da verjameš !! Ta tip je svetovno znan prevarant in vi še kar vedno pišete njegove zgodbice za lahko noč???