Magazin > Film & Glasba & TV
35 ogledov

Stop: "Ene šale bolj, druge manj posrečene"

Viktorji mediaspeed
Kaj o kritikah, ki so letele na prireditev Viktorji, meni Martin Senica, odgovorni urednik revije Stop, ki je bila glavni organizator dogodka.

Kako ste bili zadovoljni s potekom prireditve Viktorji?
Zadovoljen sem, da so viktorji za medijske dosežke v letu 2011 razdeljeni. Vsem nagrajencem čestitam. Upal sem sicer, da bo prireditev nekoliko krajša, ampak kadar gre za žive nastope, toliko nastopajočih in dobitnikov, se lahko vedno nekje – predvsem, ko nastopajoče potegne oder in publika ter hočejo dati še več od sebe – nabere nekaj minut.

Na Twitterju smo zasledili kar nekaj kritičnih komentarjev na račun podelitve, predvsem zaradi opazk govorcev na temo družinskega zakonika. Kako to komentirate?
Komentarji so različni, nekaterim je bila prireditev všeč, drugim ne. Kot vsako leto. Nekatere šale na račun družbene klime in aktualnega dogajanja, ki je povsem po nepotrebnem tako razgreto, so bile bolj, druge pa manj posrečene.

Ste že vnaprej predvideli tak koncept prireditve oziroma kako ste si ga zastavili?
Avtorji so si zamislili prireditev kot nastope voditeljev v več zvrsteh komedije z vmesnimi podelitvami nagrad in glasbenimi ter plesnimi vložki.

Podelitev oskarjev na televiziji objavljajo z zakasnitvijo. Glede na to, da smo bili na Viktorjih ponovno priča uporabi opolzkih izrazov, bi bila to rešitev tudi za vas?
Doslej se tega nismo posluževali, saj smo verjeli, da tako nastopajoči kot tudi dobitniki vedo, za kakšno vrsto prireditve gre. Ena od možnosti, o kateri je vredno razmisliti, je tudi ta, ki jo omenjate. Da se televizijski prenos dogaja z nekajminutnim zamikom in se neprimerna beseda, ki jo nekdo izreče, prekrije s piskom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.