Magazin > Film & Glasba & TV
10059 ogledov

To je uspeh Neishine sestre

GB's LAB Arhiv skupine
Gordana Buh Žgajner je uresničila svoje sanje.

Glasbeno prizorišče je bogatejše za novo vrhunsko zasedbo, big bend GB's Lab. Priznana flavtiska ter edina ženska dirigentka big bendov v Sloveniji in sosednjih državah, Gordana Buh Žgajner, je uresničila svojo dolgoletno željo in po dolgih letih dirigiranja ustanovila svojo skupino. Premierno se bodo predstavili 14. avgusta na ljubljanskem Trnfestu. 

Buhova je skrbno izbrala zasedbo, saj so vsi sodelujoči njeni prijatelji, glasbeni kolegi in izjemni glasbeniki z diplomami predvsem tujih jazz akademij. Glasbeniki imajo že dolgoletne izkušnje v igranju na domačih in tujih odrih ter sodijo v sam vrh slovenske jazz scene, pa tudi Gordana je že 17 let dirigentka Špičikuc orchestra in 4 leta Big Benda Medicinske fakultete. "Ni strahu, da zasedba ne bi bila sprejeta na naši glasbeni sceni, saj ponujamo izvrsten glasbeni repertuar, vrhunsko izvedbo in odprtost za različna glasbena sodelovanja. Na našem glasbenem meniju se bo znašla tudi pop glasba v bigbend glasbeni preobleki, drugače pa ciljamo predvsem na repertuar, ki ga ostali big bendi redko izvajajo," pravi Gordana, ki želi s to zasedbo razvajati ušesa poslušalcev.

Za rojstni dan dobila stojala za notne zapise

Glasbeno udejstvovanje podpira tudi Gordanin mož, Vid Žgajner, diplomirani pozavnist, sicer pa multiinštrumentalist, član Plesnega orkestra Zvezde plešejo, Big Banda, MGL-ja in drugih glasbenih zasedb,ki med drugim igra tudi pri Gordanini sestri, glasbenici Neishi. Svoji ženi  je za rojstni dan podaril stojala za notne zapise, njegovo delo pa je tudi glasbena bigbend preobleka pop komadov. Zakonca Buh Žgajner sta tako v polni pripravljenosti in z vznemirjenjem pričakujeta 14. avgust, ko bo Gordana na Trnfestu zasedbo premierno predstavila javnosti. Začeli bodo instrumentalno, v drugem delu koncerta pa se jim bosta pridružili vokalistki Maja Ajdič-MAYA in Sandra Feketija na spremljevalnem vokalu. Verjamemo, da se obeta en krasen uvod v glasbeno popotovanje GB's Laba.

Komentarjev 2
  • Lara_Traill 10:02 11.avgust 2018.

    Google sedaj plačuje 400 do 600 dolarjev štiri ure za delo na spletu od home.my zadnje plače je bilo 4500 $ za delo 25 ur na teden na spletu. Moja sestra je že nekaj mesecev v povprečju 20000 $ in ...prikaži več dela približno 30 ur na teden. Ne morem verjeti, kako enostavno je bilo, ko sem ga poskusil. Potencial pri temm je neskončen. To počnem ➤➤➤➤ ➤ www.Earn91.Com

  • Avatar skeptik
    skeptik 08:20 10.avgust 2018.

    Talentirana družina, ni kaj. Kapo dol

Sorodne novice