Magazin > Film & Glasba & TV
34 ogledov

Umek namesto v New York raje v Tivoli

Z Umekom se žura z razlogom! Žiga Intihar
Mladi za mlade. Tudi letos bo na zadnjo počitniško soboto v avgustu, 31. 8., na 12. Žuru z razlogom nastopil Umek.

Naš najuspešnejši didžej se je odpovedal nastopu na glavnem odru priljubljenega festivala elektronske glasbe Electric Zoo v New Yorku in s tem družbi priznanih elektronskih megazvezdnikov, kot so Guetta, Avicii in Tiësto, da bi se lahko udeležil dobrodelnega dogodka Žur z razlogom.

S sedemurnim setom bo mlade tako spet opozoril na pomen dobrodelnosti in odgovornosti.

Dogodek se bo začel ob 16. uri na tradicionalni lokaciji v ljubljanskem parku Tivoli. Vstop na dogodek bo možen po plačilu vstopnine z namenom v znesku 1 evro.

Glasujete lahko do jutri     

Mladi bodo tudi letos sami izbrali, kdo bo prejemnik sredstev, zbranih v sklopu Žura z razlogom. Mladi lahko izbirajo med šestimi finalisti letošnjega razpisa Žura z razlogom, glas za svojega favorita pa lahko oddajo do 29. avgusta na spletni strani ORTO.

Odločijo se lahko za projekt Hiša SRCe – Hiša rešitev za mlade Zavoda Študentska svetovalnica, Orto huda soba/Orto hud flet organizacije Trash design, PKP Pogumni. Kreativni. Podjetni. organizacije TiPovej!, Zavod za ustvarjalno družbo, Pripravniki Mladinske mreže MaMa, S project Zavoda za ustvarjanje priložnosti za mlade S ali Z Otoka v svet – mednarodno usposabljanje na evropskih filmskih festivalih organizacije Otok, zavoda za razvijanje filmske kulture Ljubljana.

O Žuru z razlogom

Od 10. decembra 2004, ko se je v središču Ljubljane prvič zbrala množica mladih in skozi zabavo zbirala donacije za vrstnike, do danes, je več kot 153 tisoč mladih skupaj s Simobilom in partnerji na 11 dogodkih zbralo več kot 235 tisoč evrov. Donacije so lahko mladi sprva prispevali z SMS-sporočili, od leta 2009 pa z vstopnino z namenom v znesku 1 evro. Mladi so tako do zdaj v sklopu Žura z razlogom podprli fundacijo Mali vitez, ki pomaga mladim, ozdravljenim od raka, in društvo Beli obroč Slovenije, ki opozarja na nasilje med mladimi in nad njimi. Lani so bila sredstva prvič podeljena prek razpisa in z glasovanjem. Mladi so največ glasov namenili projektu Služba me ne išče zavoda Nefiks.
    

Komentarjev 1
  • dino.sepe 14:33 27.avgust 2013.

    Na Simobilu bi se lahko spomnili malce bolj resnega pristopa k zbiranju sredstev za otroke in to dobrodelnost izkazali na kakšen drugačen način, bolj kulturen. ne pa da je potem vsako leto v Tivoliju vsaj 50% ljudi pjanih in pokozlanih, ...prikaži več park Tivoli pa dobesedno usran in pomedran. Lahko bi si sponili kaj drugega oz. vsaj lokacijo zamenjali. Jaz v tem ne vidim nič kaj dobrodelnosti, bolj en razlog več da se ga mladina napije!