Magazin > Film & Glasba & TV
349 ogledov

Umek se po 12. Žuru z razlogom poslavlja

Žur z razlogom DJ Umek
1/13
Žiga Intihar
Dvanajsti Žur z razlogom. Ameriška ambasada preventivno izdala varnostno opozorilo, Umek pa se seli čez lužo.

"Na prireditev vsako leto pride veliko mladih, ki se v Tivoliju družijo že pred dogodkom in tudi po njem. V povprečju Žur z razlogom obišče okoli 20 tisoč mladih, prišlo pa jih je tudi že več kot 30 tisoč. Seveda si čim večjega obiska želimo tudi danes, saj to pomeni, da bo izbrani projekt prejel več zbranih sredstev," so nam povedali organizatorji tradicionalnega Žura z razlogom, ki bo potekal danes v ljubljanskem parku Tivoli – najbolj so ponosni na dejstvo, da so z 11 Žuri z razlogom zbrali že 235.680 evrov za mlade. Tudi tokrat je kot vsako leto obiskovalce zabaval DJ Umek, zbrana sredstva pa bodo podelili projektu, ki so ga izglasovali na spletni strani Orto.si/zurzrazlogom. Letošnja posebnost izbire prejemnika sredstev je predvsem ta, da so lahko mladi glasovali za šest finalistov, poleg tega pa jih je organizator letos prvič pozval, naj se vsem prijavljenim projektom pridružijo kot prostovoljci. Zmagovalca bodo razglasili danes na licu mesta med dogajanjem v Tivoliju.

Lani zmagovite zaposlitve za mlade

V lanskem razpisu Mladi za mlade je največ glasov prejela akcija Služba me ne išče zavoda Nefiks. V okviru te pobude so vzpostavili zaposlitvene klube za mlade v Ljubljani, Mariboru, Zagorju, Kopru in Novi Gorici, kar 12 udeležencem klubov pa je uspelo najti zaposlitev. Letos so se v finale prebili Hiša SRCe – Hiša rešitev za mlade, Orto huda soba/Orto hud flet, PKP Pogumni. Kreativni. Podjetni., Pripravniki, S project in Z Otoka v svet.

Žur tudi če bi deževalo!

Rockovska različica Žura z razlogom, ki je bila dvakrat v Mariboru, pa je bila denimo ukinjena. Organizator je dejal, da je za zdaj ne načrtujejo obuditi recimo v prestolnici: "Oba dogodka v Mariboru sta poskrbela za žanrsko popestritev Žura z razlogom, v Ljubljani pa za zdaj ostajamo zvesti elektronski glasbi." Žur z razlogom je tako kot vsako leto potekal ne glede na vreme. "Dež nas ne prežene, obiskovalcev pa tudi ne, saj naredi prav posebno vzdušje," je prepričan organizator.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.