Magazin > Film & Glasba & TV
20 ogledov

V Rimu zmagala črna komedija

Najvišjo nagrado je prejela belgijska črna komedija Kill Me Please režiserja Oli
1/10
Žurnal24 main
Na Rimskem filmskem festivalu, ki se je končal v nedeljo, je najvišjo nagrado prejela belgijska črna komedija Kill Me Please.

Film, ki ga je režiral Olias Barco, govori o čudaški skupini ljudi, ki si želi umreti na kliniki, katere vodja je zdravnik, čigar cilj je organizirati tako imenovani popolni samomor. Stvari se zapletejo, ko se člani druščine začnejo prerekati, lokalni prebivalci pa organizirajo oborožen napad. Črna komedija Kill Me Please, ki je posneta v črno-beli tehniki, je občinstvo na petem rimskem filmskem festivalu nasmejala do solz.

Nagrada celi ženski igralski zasedbi

Nagrado žirije in občinstva pa je na festivalu prejel film danske režiserke Susanne Bier In A Better World. Film govori o dveh običajnih danskih družinah, ki se soočita z nasiljem in maščevanjem v majhnem obalnem mestu. Za najboljšega igralca so razglasili Tonija Servillo za vlogo v filmu Una Vita Tranquilla, nagrado za najboljšo igralko pa so podelili vsej ženski igralski zasedbi v filmu Las Buenas hierbas.

Poleg omenjenih so podelili še nekaj nagrad, med njimi tudi nagrado za najboljši mladi talent. Nagrado je precej Kaspar Munk, ki je zaigral v filmu Hold Om Mig. Nagradi za najboljši otroški film sta prejela I Want To Be a Soldier režiserja Christiana Molina in Adem režiserja Hansa Van Nuffela.

Julianne Moore je na festivalu prejela nagrado za svoje filmske dosežke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.