Magazin > Film & Glasba & TV
79 ogledov

Znan naslednik Boštjana Romiha

Blaž Švab Žurnal24 main
Oktobra se bo na nacionalni televiziji začela nova narodno-zabavna oddaja Slovenski pozdrav, ki bo nadomestila nekdanjo oddajo Na zdravje! Znano je, kdo bo njen voditelj.

Potem ko se je maja na malih zaslonih odvrtela zadnja oddaja priljubljene narodno-zabavne oddaje Na zdravje! ter se po šestih letih in pol poslovila od gledalcev, se na televizijske zaslone vrača podobna oddaja. Prvo je vodil Boštjan Romih, voditelj tokratne pa je Blaž Švab, bolj znan kot član zasedbe Modrijani.

Oddajo bo v studijskem delu vodil Švab, terenske prispevke in rubrike pa bo pripravljal Smiljan Greif. Oba sta kot voditelja sodelovala v narodno-zabavnih oddajah regionalnega programa Televizije Maribor, hkrati pa sta izvrstna poznavalca tovrstne glasbe v Sloveniji. Blaž je prek ansambla Modrijani v stalnem stiku s slovenskimi avtorji in izvajalci, Smiljan pa z izvajalci in skupinami sodeluje kot glasbeni producent.

V boj za nagrado za najboljša valček in polko

Vse prijavljene skladbe za Slovensko polko in valček 2013 se bodo med 16. in 18. septembrom potegovale v predizborih v okviru omenjene oddaje. Vseh 41 prijavljenih skladb se bo v predizborih potegovalo za uvrstitev v polfinale (12 polk in 12 valčkov). Finalisti polfinalnega izločanja (šest polk in šest valčkov) se bodo nato na festivalu 10. januarja 2014 pomerili za dve veliki nagradi – nagrado za najboljšo polko in nagrado za najboljši valček po mnenju občinstva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.