Magazin
26 ogledov

Finance izpodrinile seks

ženska finance računi Shutterstock
Najnovejša raziskava je pokazala, da je ljudem bolj neprijetno govoriti o financah kot o seksu.

Britanska spletna stran Sagalegal.co.uk je z anketo ugotovila, da so finance postale takšna tabutema, da se ljudje s sorodniki raje pogovarjajo o seksu, kot o finančnih težavah, posojilu in oporoki. Rezultati raziskave so še pokazali, da se o teh stvareh raje pogovarjajo s šefom, sodelavci in celo s tujci kot pa s svojo družino.

V raziskavo je bilo vključenih tisoč odraslih, od katerih jih je 39 odstotkov dejalo, da bi bil pogovor s prijateljem ali članom družine o financah nekaj najtežjega, kar bi storili. Med izprašanci, starimi več kot 50 let, pa je ta odstotek še večji; kar polovici bi se zdelo to zelo ponižujoče.

Pogovor o oporoki se zdi težek 18 odstotkom izprašanih, odstotek pa se pri starejših od 60 let zmanjša na 13. Raziskava je še pokazala, da ima le 23 odstotkov odraslih, mlajših od 50 let, urejeno oporoko in natačno vedo, kaj se bo zgodilo z njihovim denarjem, ko umrejo. "Neverjetno se mi zdi, da jim je težje govoriti on financah kot o seksu ter da bi jim bilo nerodno prositi prijatelja za denar," je ob tem povedala Emma Myers, tiskovna predstavnica spletne strani, ki je izvedla raziskavo.

Izprašanci so med težke teme uvrstili še pogovor s partnerjem o skupnem življenju ali večjem nakupu ter pogovor o zdravstvenih težavah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.