Magazin
124 ogledov

Goriška brda odpirajo kleti

sodi Shutterstock
Odkrijte Goriška brda, njihovo vino in seveda češnje.

Prvi konec tedna v juniju bo minil v znamenju briških češenj, ki so končno dobile pravo barvo in okus, ter za Brda tako značilnega odličnega vina. Prireditve se bodo v Brdih odvijale ves konec tedna in še nekaj dni zatem, vrhunec praznovanja rdečih plodov pa bo prihodnji konec tedna.

Dan odprtih kleti

Prva postojanka za gurmane bo danes vasica Šmartno, kjer bo tržnica z briškimi pridelki, pokusili boste lahko lokalna vina in domačo hrano. Jutri, v nedeljo, pa bo prav tako v Šmartnem dan odprtih kleti, ko boste lahko skupaj z vinarji  raziskovali okuse, ki jih skrivajo veliki leseni sodi, ter se spoznavali s procesom pridobivanja rujne kapljice. Vinsko popotovanje se začne ob 10. uri v Vinoteki Brda, kjer boste za 10 evrov kupili kozarec in z njim obiskali 25 kleti, obenem pa boste lahko sodelovali v iskanju zaklada.

Po vinu kultura

Obiskovalci Brd bodo danes in jutri lahko obiskali tudi številne kulturne prireditve. Danes se bo program začel ob 15. uri z likovnim češnjevim ex-temporom za otroke, nadaljeval pa uro pozneje z nastopi godalnega orkestra in učencev glasbene šole Pro Musica Dobrovo. Hiša kulture v Šmartnem pa bo danes odprla dve razstavi: razstavo likovnega društva Dablo – Kulturni program MePZ Rado Simoniti ter razstavo Od cveta do črjšnje doma upokojencev Podsabotin. Jutri ob 17.30 si boste lahko v Hiši kulture ogledali gledališko igro Mama je umrla dvakrat gledališke igralske skupine Neblo. Ta konec tedna bo v Brdih posvečen predvsem vinskim kletem, prihodnji konec tedna pa bo tradicionalni praznik češenj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.