Magazin > Horoskop in Numerologija
2170 ogledov

Harry in Meghan: Borita se proti rasizmu, a sta podpisala pogodbo s tem podjetjem

meghan markle, princ harry Profimedia
Na zakonca Sussex spet letijo kritike.

Harry in Meghan sta pretekli teden razglasila, da je njuna fundacija Archewell podpisala pogodbo o partnerstvu s podjetjem Procter & Gamble (P&G), ki opravlja s številnimi znanimi blagovnimi znamkami. Med drugim imajo v lasti tudi kozmetično znamko Olay, ki so jo zaradi posvetlitvenih krem za obraz, ki jih prodajajo predvsem v Aziji in Afriki, že kritizirali. Njihove kreme zmanjšajo koncentracijo oziroma produkcijo melanina, pigmenta, ki daje barvo kože. Olay se je moral zaradi prodaje teh izdelkov braniti obtožb, da so rasistični, saj podpirajo mišljenje, da je svetla koža bolj privlačna. P&G naj bi na leto zaslužil več milijonov s podajo teh krem.

Zakonca Sussex sta v sporočilu za javnost poudarila, da so vrednote multinacionalke iste kot njune in da se bo partnerstvo osredotočalo na enakost med spoloma in pomembnost športa.

Glede na to, da je Meghanina mama temnopolta in da sta kraljeva ubežnika že večkrat poudarila pomen boja proti rasizmu, sodelovanje preseneča. Sedaj vsi nestrpno pričakujejo njun komentar na te izdelke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.