Magazin
70 ogledov

Igre, ki razvijajo domišljijo

punčka, otrok, igrala, igra Žurnal24 main
Raje, kot da otroka vpišete v več različnih aktivnosti, poskrbite, da bo imel dovolj časa za igro.

Igra je za otroka izjemno pomembna, saj mu pomaga pri razvoju telesnih in umskih sposobnosti, izkušnje iz iger pa mu kasneje pomagajo v vsakdanjem življenju. Otrok naj bi imel podzavestno potrebo po ustvarjanju in skozi poskusno igro to potrebo tudi zadovoljuje. Otrok potrebuje svobodo, da pusti domišljiji prosto pot. Igranje je pomemben čas, ki ga otroku morate zagotoviti. Ponujamo vam nekaj zamisli za igre, pri katerih bodo otroci uživali in obenem uporabljali domišljijo.

Izmislite si zgodbo

Otroku preberite kratko zgodbico in mu ponudite, naj si sam izmisli nadaljevanje in konec. Zgodbico si lahko izmislite tudi sami ali pa vam pri tem pomaga otrok. Izberite temo in glavnega junaka in zgodba se bo napisalal sama.

Mali umetnik

Dovolite otroku, da se umetniško izraža. Kupite pralne barve in se ne obremenjujte, če je otrok popackan od glave do peta.

Petje

Z glasbo otrok razvija ustvarjalnost. Otrok naj se z glasbenim jezikom nauči izražati svoja čustva in misli. Tako kot pri zgodbice si lahko izmislite tudi pesmice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.