Magazin
37 ogledov

Izberite pravo velikost torbe

deklica s torbo Shutterstock
Starši izberite pravo velikost torbe, ki naj se prilega hrbtu, otroci pa barvo in vzorec.

Čeprav se šolsko leto pravkar končuje, predvsem bodoči prvošolčki nestrpno pričakujejo svojo prvo šolsko torbo. Pri nakupu upoštevajte nekaj nasvetov.

Velikost in material

Prvošolčki bodo večino šolskih stvari čez teden puščali v šoli, v torbi pa bodo prenašali predvsem puščico, mapo, copate, obleko za telovadbo in morda še malico. Zato ne izberite prevelike torbe, ki je že sama po sebi težka. Upoštevajte pa, da jo bo šolar uporabljal še naslednje leto in morda celo v tretjem razredu, ko bo domov odnašal več potrebščin. Materiali naj bodo vodoodporni, da se v deževnem vremenu šolske potrebščine ne bodo zmočile.

Torba s koleščki

Torba, ki ima na spodnjem delu koleščka, tako imenovani troli, je nekoliko težja, saj lahko tehta tudi več kot dva kilograma (torbe brez koleščkov so težke med 0,7 in 1,5 kilograma). V dežju in snegu jo bo moral otrok vseeno nositi na ramenih. Ortopedi torbe na koleščkih odsvetujejo, saj je drža telesa, ko otroci vlečejo torbo, nenaravno zvita.

Več prekatov

Torba naj ima več prekatov – za hrbtenico je pomembno, da je teža čim bliže hrbtu, zato naj bo prvi prekat najbolj zapolnjen. Otroci imajo radi tudi številne žepke, v katere dajo malico, pijačo, copate... Za večjo varnost otroka v mraku in megli je pomembno tudi, da so na torbi mačje oči in odsevni trakovi, ki ne zbledijo.

Torba naj bo pralna

V šolski torbi se bo poleg šolskih potrebščin kmalu nabralo veliko drugih stvari – ostanki šiljenja, polomljene barvice, morda tudi ostanki malice. Zato izberite torbo, ki jo boste čim lažje očistili tudi z vodo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.