Magazin
14 ogledov

Izlet tedna

Piran Shutterstock
Konec tedna boste lahko družine izbirale med obiskom Obale ali prestolnice.

Dogajali se bosta dve tradicionalni brezplačni prireditvi, namenjeni vsem družinskim članom – na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču se še danes in jutri nadaljuje štiridnevna največja otroška prireditev pri nas Otroški bazar, ob koprskem kopališču pa bo jutri od 10. do 19. ure festival Luna gre na morje, nadaljevanje junijskega Luninega festivala, ki je v ljubljanski park Tivoli privabil 25 tisoč obiskovalcev.

Proti predsodkom

Rdeča nit letošnjega, 6. Otroškega bazarja so varnost otrok v prometu, dobrodelnost ter brezskrbno otroštvo in šolanje za vse,” pravi Lara Petkovšek z Gospodarskega razstavišča. “Otroci lahko ustvarjajo v delavnicah, se pomerijo v različnih športih, spoznavajo poklice, kot sta slikopleskar in zlatar, ter na zabaven način raziskujejo, kako se zdravo prehranjevati in biti ekološko ozaveščeni, kako varčevati, pomagati sočloveku ter se znebiti predsodkov do neznanih
predmetov in živali. Poleg tega jim z več gledališkimi, plesnimi in drugimi nastopi na odru približamo kulturo in umetnost.” Da se je bazar prijel, potrjuje tudi velika udeležba, saj ga je lani obiskalo več kot 31 tisoč ljudi, razstavno-prodajnih prostorov je okrog 200, soustvarjalcev bazarja pa več kot 280.

700 figuric bakugan

Fant(ič)e bo gotovo pritegnila razstava 700 figuric bakugan iz istoimenske risanke, pogumnejše pripadnice nežnejšega spola pa se prav tako ne bodo branile 7,5-metrske plezalne stene. Kot vsako leto si boste lahko starši izmenjali tudi rabljeno otroško opremo. Več o obeh festivalih najdete na Otroskibazar.si in Luninportal.si.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.