Magazin
28 ogledov

Izlet tedna

soča Shutterstock 11. Slovenija
Danes se v dolini Soče odpira tritedenski Festival pohodništva.

Jesen ponuja ugodne temperature in čudovite barve, zato smo v Posočju pripravili že tretji Festival pohodništva. Izbirali boste lahko med 17 pohodi, ki jih bodo vodili izkušeni vodniki. Pohodniške ture različnih zahtevnostnih stopenj so zasnovane tako, da si boste lahko ogledali tudi ostaline iz prve svetovne vojne in z rapalske meje, naravne in kulturne znamenitosti ter okusili lokalne dobrote,” pojasnjuje Tatjana Humar iz Turističnoinformacijskega centra (Tic) Kobarid.

Vojna je segala visoko

Uradno odprtje je bilo že včeraj z večerno projekcijo filma Sfinga v Kobaridu, danes pa je na sporedu prvi pohod, in sicer do muzeja na prostem prve svetovne vojne Mrzli vrh. Na vse pohode, ki jih vodijo brezplačno, se je sicer treba prijaviti pri posameznih organizatorjih (program z informacijami najdete tudi na www.dolina-soce.com), tako da lahko ta konec tedna ulovite še jutrišnje tri pohode. Dva nezahtevna vas bosta v štirih urah popeljala po Bevkovi poti iz Cerknega in Hudajužne v Zakojco ter do še enega muzeja na prostem prve svetovne vojne – Mengore. Zbirni mesti prvega sta ob 8. uri pred Ticem Cerkno in ob 9. uri na avtobusni postaji Hudajužna, zbirno mesto drugega pa je ob 10. uri na parkirišču nasproti podjetja Gostol TST pri Volčah. Tisti, ki imate raje malce zahtevnejšo hojo, lahko izberete peturni pohod po rapalski meji, na katerem boste prehodili vrhove Porezna, Slatnika, Koble in Črne prsti. Zbirno mesto je ob 9. uri na železniški postaji v Podbrdu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.