Magazin
87 ogledov

Kaj se morajo ženske naučiti od moških

moški Shutterstock
Moški in ženske smo si zelo različni, a še vedno so stvari, ki se jih lahko naučimo drug od drugega. Zato za trenutek pozabimo na bitko med spoloma in naj moški z ženskami delijo modrosti, od katerih se lahko predstavnice nežnejšega spola marsikaj naučijo.

Lekcija o logiki

Predstavniki moškega spola pravijo, da vse temelji na logiki, kar je ženskam precej tuje. Po mnenju moških je življenje lepše in lažje, če se ravnamo po logiki, saj tako lažje sprejemamo odločitve. Ženske po mnenju moških preveč komplicirajo in zapletajo stvari, kar je v bistvu največja ovira pri razumevanju med spoloma. Torej, manj kompliciranja, več logičnega razmišljanja.

Lekcija o čustvih

Ženske moškim največkrat očitajo, da so premalo čustveni, kar pa po njihovem mnenju ni nujno slabo. Pravijo, da se morajo ženske naučiti, da prav vsaka situacija ne zahteva čustvene analize ter da se tu in tam lahko malce zadržijo in pustijo čustva zadaj. Če boste občasno pozabile na čustva, to še ne pomeni, da ste hladne ali trdosrčne, temveč bolj razumske in praktične.

Lekcija o nadzoru

Ženske se morajo naučiti sprostiti in ne imeti vsega pod nadzorom. Če vaš partner na primer ni pojedel zajtrka, mu zaradi tega ne sitnarite. Saj je velik fant, bo že jedel, ko bo lačen. Moški pravijo, da se ženske prevečkrat ubadajo z malenkostmi, ki si sploh ne zaslužijo pozornosti. Predlagajo, da se raje naučite uživati v trenutku in živeti iz dneva v dan.

Lekcija o opravljanju

Čeprav tudi moški radi opravljajo, pa to počnejo bistveno manjkrat kot ženske. Predvsem pa to počnejo takrat, ko je to "potrebno", in ne ob vsaki priložnosti. Če je vaša sodelavka danes v službo prišla v nemogočem krilu, to še ne pomeni, da je čas za opravljanje. Opravljanje je domena vseh, a bodite zmerne, predvsem pa ne pasje.

Lekcija o humorju

Ženskam po mnenju moških primanjkuje vsakodnevnega humorja. Vsako stvar jemljejo preveč resno in se ne znajo nasmejati samim sebi. Moški trdijo, da njim to uspeva veliko bolje, saj znajo v skoraj vsaki situaciji poiskati kanček humorja in se, ko je treba, dobro nasmejati na svoj račun.

Lekcija o realnosti

Moški si želijo, da bi se ženske končno postavile na realna tla. Tukaj govorimo o večnem sanjarjenju o popolnem moškem in popolnem razmerju. Raje bi videli, da bi stvari sprejele takšne, kot so, namesto da na partnerja vedno znova pritiskajo s svojimi ideali. V razmerje v resničnem življenju naj ne projicirajo romantike z velikih platen, saj bodo na koncu vedno razočarane, za to pa bo seveda kriv nihče drug kot moški.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.